'Tintín i la Lluna', miralls i dents de sabre, protagonistes de nova temporada a CosmoCaixa

|

'Aterratge A La Lluna' De Hergu00e9. COSMOCAIXA MUSEU HERGu00c9

'Aterratge A La Lluna' De Hergé. COSMOCAIXA - MUSEU HERGÉ


El CosmoCaixa Barcelona commemorarà el 50 aniversari de l'arribada de la humanitat a la lluna de la mà de Tintín, amb una exposició que comptarà amb il·lustracions originals prestades pel museu Hergé de Brussel·les i reproduccions de l'Apolo XI validades per la Nasa, ha explicat el director de l'Àrea de Divulgació Científica i CosmoCaixa, Jordi Portabella.


La mostra podrà visitar a partir de desembre i fins al maig del 2019, ha dit aquest dijous en la presentació de la nova temporada 2018-2019, que comptarà amb una mostra sobre la megafauna de la península ibèrica de fa 9 milions d'anys, amb fòssils reals, i aproparà als visitants a les matemàtiques i la física a través dels miralls i de forma interactiva.


Un reproducció del coet vermell i blanc d'Hergé serà la porta d'entrada a 'Tintín i la Lluna, 50 anys de la primera missió tripulada', en què es barrejarà la fantasia dels còmics amb els avenços en tecnologia que van permetre arribar al satèl·lit , i com es van traslladar a la societat, segons la directora general adjunta de la Fundació Bancària la Caixa, Elisa Durán.


"Els humans hem estat sempre fascinats per la lluna", i la mostra permetrà fer simulacions, en què el visitant podrà veure quant pesa a la lluna i com es camina amb la gravetat 0, i finalment tindrà un espai per recórrer els dibuixos de tintín i la seva arribada fictícia 20 anys abans que Neil Armstrong, ha dit Durán.


MIRALLS I DENTS DE SABRE


Entre març de 2019 i gener de 2020, es podrà veure la mostra 'Miralls. Dins i fora de la realitat ', una elaboració pròpia amb la col·laboració de l'Institut de Matemàtiques de Catalunya i el ICFO que permetrà als visitants comprovar que "la realitat de vegades és diferent segons com es miri" ha dit Portabella.


Es tracta de l'exposició "més disruptiva" del CosmoCaixa, i tindrà un vincle amb la història de 'Alícia al país de les meravelles', ha assegurat.

Entre juny de 2019 i març de 2020, 'Sables i mastodonts' mostrarà 160 peces fòssils animals descobertes en el Turó dels Batallons (Madrid), que permetran conèixer espècies que van poblar la península durant el Miocè, com les dents de sabres i els predecessors dels actuals elefants.

També reflectirà el context geològic de llavors i l'origen de la vegetació actual, en una exposició que completaran dibuixos de l'il·lustrador Mauricio Antón, alhora que respon "a una de les demandes principals de la ciutadania": la de conèixer l'anterior al gènere 'homo', ha assenyalat Portabella.


TANCAMENT TEMPORAL DE LA ZONA CENTRAL


Aquesta temporada, en què complirà 15 anys, el museu renovarà l'exposició permanent: "Un esforç molt important d'actualització per tenir el museu de la ciència més modern del món", que comportarà el tancament de l'àrea central a partir del 7 de gener fins al setembre.


Es dotarà aquesta zona amb "una nova museografia" sense que disminueixi en el procés l'oferta d'activitats, ha assegurat Duran, que ha observat que al CosmoCaixa compta amb 33.000 metres quadrats que permetran mantenir oberts tallers i conferències, així com el Bosc Inundat i el Mur Geològic.


El director del CosmoCaixa, Lluís Noguera, ha explicat que cada exposició compta amb cicles de conferències que porten la reflexió més enllà, de la mà d'experts, entre altres activitats que organitza el museu per a joves, alumnes i públic general, destacant el Planetari 3D --que estrena aquest any nou espectacle, Spherium-- i les 'Cosmo Nits', entre d'altres.


PÚBLIC LOCAL


"L'estrella indubtable" de la temporada anterior va ser Trix, el fòssil de T-Rex que va aconseguir el rècord de 379.000 visitants i una mitjana de 1.860 persones al dia, arribant a la fita de 9.399 persones en el seu cap de setmana de comiat, ha rememorat Durán, que ha assenyalat que l'actual l'exposició 'Robots' --que va obrir al juliol i estarà fins gener-- té mitjanes semblants.


En la temporada 2017-2018 al CosmoCaixa, va superar el milió de visitants --fins 1.025.198-- enfront dels més de 800.000 de l'any anterior, quan era el segon museu més visitat, per darrere del Museu Picasso, ha celebrat Durán, que ha indicat que un total de 198.716 visitants van ser alumnes de 1.600 escoles.


El 69% dels visitants provenen de la ciutat de Barcelona i la seva província, mentre que el 17% és de la resta de Catalunya, el 7 %% de la resta de l'Estat i un 7% estranger -entre el qual creixen els grups d'escolars d'altres països--.


Durán ha destacat la importància del públic local --a diferència d'altres museos--, per a "consolidar i aconsegueix el repte de fer pedagogia", ha destacat, i ha assenyalat que el 43% del públic ha participat en activitats --el 54 % és públic general, i el 46% escolar--, el que demostra l'interès de la ciutadania en aprendre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH