dijous, 16 de juliol de 2020

Acciona reclama més de 1.000 milions a la Generalitat pel nyap de l'ATLL

|

Entrecanales acciona

José Manuel Entrecanales, president d'Acciona


El consorci liderat per Acciona reclamarà més de 1.000 milions d'euros a la Generalitat per la liquidació del contracte d'adjudicació de la concessionària Aigües Ter Llobregat (ATLL), que abasteix d'aigua potable en alta a més de 4,5 milions de catalans.


Així ho ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous.


Acciona i la resta d'accionistes del consorci adjudicatari, entre els quals figura el fons britànic Pioneer Point Partners, van presentar aquest dimecres 18 d'octubre un escrit a la Generalitat en què xifren la indemnització per lucre cessant i danys i perjudicis que haurien de rebre per la resolució anticipada en el contracte.


Acciona ha comunicat a la CNMV que els informes pericials obtinguts xifren en 305 milions d'euros la liquidació del contracte de gestió del servei d'abastament d'aigua en alta, als quals se sumen 769 milions per danys i perjudicis.


D'aquesta manera, la compensació total que la Generalitat hauria de pagar segons aquests informes ascendiria a 1.074 milions d'euros, sense computar la deducció de les provisions per liquidació ordinària del contracte i que són d'uns 38 milions d'euros.


'L'ATLL, Acciona, i el concurs de l'aigua fallit'


Acciona ostenta un 76,05% de la societat ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya, la societat concessionària d'aquest contracte.


LA GENERALITAT VOL PAGAR LA MEITAT


El passat 2 d'octubre, Catalunyapress informava que el Govern de Quim Torra està tractant de pagar molt menys pel nyap de l'ATLL. Des de la sentència del Tribunal Suprem, la Generalitat ha intentat resoldre aquesta malifeta de la manera menys dolorosa possible. Acciona esperava rebre un total de 308 milions, però l'executiu català vol deixar aquesta xifra a la meitat i pagar tan sols 170 milions d'euros.


El projecte de Pressupostos Ordinari per 2019 no contempla aquesta despesa.


DECRET LLEI


El Govern va aprovar al juliol el Decret llei de creació del nou ens d'abastament ATLL, de naturalesa 100% pública i que començarà a funcionar l'1 de gener de 2019 per gestionar la producció i subministrament d'aigua potable a la població sota el control de la Agència Catalana de l'Aigua (ACA).


Per a això, el primer pas és la creació d'una comissió liquidadora que ha de posar xifres a l'anul·lació del contracte d'adjudicació de l'externalització de l'ATLL.


D'aquesta manera, després d'aquest escrit d'Acciona, s'aproxima un nou estira i arronsa entre l'energètica i la Generalitat que podria acabar en un altre conflicte judicial.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH