dimecres, 15 de juliol de 2020

El Govern central assegura a Brussel·les el major ajust pressupostari i sanejament des de 2013

|

Nadia calviu00f1o ecconomia ep

Nadia Calviño, ministra d'Economia i Empresa (Europa Press)


El Ministeri d'Economia i Empresa ha enviat una carta a la Comissió Europea, com a resposta a la missiva enviada des de Brussel·les alertant que el Govern podria incomplir l'esforç estructural de reducció de dèficit l'any que ve, en què l'Executiu remarca que el seu projecte de pressupostos inclou "el major esforç" estructural per al sanejament dels comptes públics des de l'any 2013.


El Govern subratlla que es tracta d'unes previsions "prudents" i avalades per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), que suposaran la sortida d'Espanya del procediment de dèficit excessiu i que l'esforç estructural previst del 0,4% del PIB es troba dins del marge de flexibilitat disposa el Pacte europeu d'Estabilitat i Creixement.


En conte al creixement nominal de despesa primari, Economia explica que aquest mateix marge de flexibilitat "només" el situa per sota del 0,5% del PIB permès i que és també inferior al creixement potencial nominal en el mitjà termini.


Respecte al deute, sobre la qual la Comissió Europea també alertava que Espanya tampoc podria reduir-la, el departament que dirigeix Nadia Calviño afirma que la determinació del Govern per reduir el nivell del passiu ha estat "clarament" remarcada, al mateix temps que avança un superàvit primari el 2019, és a dir, excloent el pagament dels interessos del deute espanyol.


Per donar suport totes aquestes dades, el Govern es remet als avantprojectes de llei aprovats divendres al Consell de Ministres sobre la introducció de l'Impost a les Transaccions Financeres i el de Serveis Digitals, juntament amb altres mesures incloses en el projecte de Pressupostos, com la imposició d'un mínim per a l'Impost de Societats o l'augment de l'IRPF per a rendes superiors als 130.000 euros, els efectes "haurien de ser presos en compte" per Brussel·les, detalla la missiva.


Finalment, Economia s'ha compromès a detallar les partides d'ingressos i despeses i el seu impacte, a més de proveir totes les explicacions sobre l'impacte que tindrà l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) en el pressupost de l'Estat.


En un comunicat d'aquest divendres, el Ministeri també va contestar a la Comissió al·ludint que, "a diferència d'altres anys", la carta enviada des de Brussel·les sobre les advertències del projecte de Pressupostos només es tractava "d'un document tècnic" sense signar pel vicepresident i comissari europeus.


Tota la informació addicional serà enviada a la Comissió "dins del termini fixat", és a dir, fins al dilluns 22. Aquestes dades inclouran l'escenari pressupostari inercial a les polítiques constants i el detall dels avantprojectes de llei adoptats aquest divendres al Consell de Ministres, el que permetrà una valoració "adequada" per part de l'organisme europeu.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH