diumenge, 20 de setembre de 2020

Els funcionaris de la Generalitat amenacen en fer vaga si no els retornen les pagues extres

|

Palau generalitat


Els funcionaris de la Generalitat estan farts d'esperar. Volen recuperar els seus drets sobre les pagues extras i aquest moment sembla no arribar mai. Aquest 31 d’octubre la Mesa dels Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya es torna a reunir i esperen que serveixi per acordar el calendari efectiu del retorn dels drets sostrets als empleats al llarg dels anys de la crisi i d’aquesta manera donar compliment a l’acord de MEPAGC de juliol de 2017 i a les resolucions

parlamentaries que insten el Govern de Catalunya en aquest sentit. Aquest acord es el que va fixar, com a mínim, el retorn del 10% de l’extra de 2013 aquest any.


Però des de la UGT no estan molt convençuts i asseguren que "els senyals que s’envien des del Govern de Catalunya no han anat en aquesta direcció" i asegueren que des del mencionat acord fa més d'un any han constatat "una actuació erràtica per part dels membres del Govern".


Segons el sindicat, el conseller de Polítiques Digitals i Administració i el conseller d’Economia i Hisenda sembla que actuen de forma descoordinada. El primer es reuneix amb la ministra d’Administracions Territorials per demanar flexibilitzar el sostre de despesa, matèria que semblaria competència de la conselleria d’Economia i Hisenda; i el segon no assisteix a les reunions del Consejo de Politica Fiscal y Financiera, que és on es prenen les decisions sobre el sostre de despesa.


D’altra banda, la UGT asegura que l’equip de Funció Pública de la Generalitat de Catalunya ha estat "incapaç" de fer cap proposta que suposi el retorn de les retallades o millori les condicions laborals dels empleats de la Generalitat -més enllà de les que no ha tingut més remei que acordar perquè venien imposades per la Llei de Pressupostos de l’Estat.


En aquesta línia, subratllen la "manca de voluntat negociadora" per la impossibilitat d’arribar a un acord en mesures com la creació d’una borsa d’hores per acumular fins al 5% de la jornada anual (mesura que no suposa cap cost econòmic) o augmentar el permís de paternitat, qüestions negociades i ja acordades en l’àmbit de l’Administració General de l’Estat.


Des de la UGT de Catalunya calculen que l'estalvi de l'Aministració en temps de crisis és equivalent als costos salarials durant un any de tots els treballadors de la Generalitat. 


Tot i que els treballadors són conscients de que algunes mesures serà difícil reparar-les recorden que no estan disposats a que el “préstec” sense interessos vagi més enllà del que estipula el mandat parlamentari, és a dir el 2020.


Per això, des de l'UGT adverteixen que si el Govern segueix paralitzant el retorn adduint problemes econòmics o de finançament, podrien demanar una auditoria comptable per tal que es conegui amb exactitud on han anat a parar tots els diners que s’han estalviat amb les retallades a que han sotmès als seus empleats.


Una advertència que té una data límit. Així que si aquest 31 d'octubre no veuen una disposició y actitut "acceptable, el  sindicat està disposat a prendre accions i mobilitzacions sense descartar cap mesura, fins i tot la vaga a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH