dilluns, 6 de juliol de 2020

Identifiquen nous mecanismes per a una vacuna de la malària

|

malàriaUn grup d'investigadors liderats per l'ISGlobal de Barcelona han identificat nous marcadors associats a la protecció per la vacuna de la malària RTS,S, en detectar que aquesta protecció depèn en gran mesura del nivell i subclasse dels anticossos generats per la vacuna i de si s'ha estat exposat prèviament al paràsit.


Els resultats, publicats a la revista 'BMC Medicine', proporcionen una base per dissenyar futures vacunes més eficaces, i ha detectat que els nens amb majors nivells d'uns anticossos abans de la vacunació estaven menys protegits de la malaltia després de la vacuna.


"Això indica que la vacuna beneficiarà més a nadons que no han estat exposats al paràsit durant l'embaràs o en les primeres setmanes de vida" ha explicat la líder del grup, Carlota Dobaño, en un comunicat de l'ISGlobal.


"Aquest estudi, fruit de molts anys de treball de moltes persones, identifica nous marcadors d'èxit o fracàs de la vacuna en nens africans, i posa les bases per al disseny de futures vacunes més eficaces" ha destacat la investigadora.


Per eliminar la malària es necessitarà l'ús combinat d'un seguit d'intervencions, incloent una vacuna eficaç, han destacat, i la RTS, S, aprovada per l'Agència Europea del Medicament, ha mostrat tenir una eficàcia parcial, el 31% en nadons menors de 12 setmanes i el 56% en nens i nenes d'entre 5 i 17 mesos.


La investigadora d'ISGlobal -centre impulsat per la Fundació Bancària La Caixa- i el seu grup han treballat durant anys per entendre per què té lloc aquesta variabilitat, i per identificar marcadors de protecció de la vacuna.


En aquest estudi, un equip internacional liderat per Dobaño va investigar els nivells de protecció i els tipus d'anticossos induïts per la vacuna, gràcies a un assaig quantitatiu que va mesurar diversos subtipus d'anticossos dirigits contra diferents fragments d'una proteïna del paràsit (la CSP) i contra l'antigen de superfície del virus de l'hepatitis B (HBsAg), les dues proteïnes que componen la vacuna RTS, S.


GHANA I MOÇAMBIC


Van usar sèrum i plasma provinent de gairebé 200 nadons i nens i nenes de Kintampo (Ghana), una zona amb alta transmissió de malària, i Manhiça (Moçambic), amb baixa transmissió de malària, vacunats en el marc d'un assaig clínic de fase 3 d'aquesta vacuna.


Els resultats confirmen que la vacuna indueix nivells considerables d'anticossos IgG contra les dues proteïnes (la CSP i la HBsAg), i que són més elevats en nenes i nens que en nadons, encara que no totes les subclasses d'anticossos contra els diferents fragments de CSP semblen protegir igual.


Mentre que les IgG1 i IgG3 es van associar amb protecció contra la malaltia, les IgG2 i IgG4 es van associar amb major risc.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH