dilluns, 9 de desembre de 2019

La Sindicatura de Comptes detecta un munt d'irregularitats a TV3

|

Vicent sanchis tv3 ep


La Sindicatura de Comptes va detectar l'abonament d'alguns complements salarials individuals no establerts en el conveni col·lectiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) durant l'exercici 2016, segons recull en l'informe 21/2016 relatiu a la CCMA SA


En el document, conclou que la corporació no disposa d'un procediment de control horari per al seu personal ni tampoc per a l'autorització i control de determinats permisos i absències.


Observa que els convenis col·lectius de la CCMA SA determinen diferents nivells salarials, i del tipus 'H' preveu que la retribució es fixi de manera individual i el conveni només diu que el salari base ha d'estar relacionat amb els establerts en les taules del conveni.


En conseqüència, les retribucions de treball que tinguin assignat aquest nivell han de comptar amb l'informe conjunt dels departaments competents en matèria de funció pública i de pressupostos, si bé en l'exercici fiscalitzat la corporació no havia sol·licitat aquest informe per als llocs de treball nivell 'H'.


A l'informe, la Sindicatura afirma que la selecció del personal que ha d'ocupar aquests llocs de treball nivell 'H' es fa de forma directa i per tant "no queden garantits els principis d'igualtat, mèrit i capacitat".


RECOMANACIONS


Per això, recomana fer una revisió del conveni per a incloure els conceptes salarials existents, definir-los i quantificar-los, així com sotmetre aquesta revisió a l'aprovació dels departaments competents en matèria de funció pública i pressupostos.


Segons el parer de la Sindicatura de Comptes, la CCMA hauria d'establir, formalitzar i implementar un procediment de gestió i control de la jornada laboral i de les absències i dels permisos personals.


UN ALTRE INFORME


D'altra banda, ha aprovat un altre informe relatiu als aspectes legals i econòmics relacionats amb les despeses de personal de la CCMA durant 2016, el que inclou als membres del Consell de Govern, l'estructura directiva de la CCMA i les seves filials.


Les despeses de personal de la CCMA, de 5,06 Milions, representen el 80,3% de les despeses totals d'explotació sense considerar el deteriorament de les inversions en empreses del grup.


SISTEMA DE RETRIBUCIONS


Segons la Sindicatura, el sistema de retribucions del personal directiu de la CCMA, aprovat pel Consell de Govern el febrer de 2016, preveu un còmput de l'antiguitat que no s'ajusta a la normativa aplicable.


Aquest sistema va rebre l'informe favorable de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal de la Generalitat, recorda la Sindicatura, que observa que la CCMA no té establert un procediment de control horari per al seu personal i insta el Parlament a respectar els terminis de la renovació del consell.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH