dimarts, 13 de abril de 2021

Treballadors de Logaritme urgeixen el trasllat de la nau de Sant Sadurní per perill de mort

|

Logaritme


El comitè d'empresa de Logaritme alerta sobre l'estat de la nau de Sant Sadurní d'Anoia, que s'hauria d'haver traslladat després de diversos informes negatius sobre el mal estat del sòl i sobre la perillositat per als treballadors en què es parlava fins i tot de la possibilitat d'accidents mortals.


Un informe de l'empresa Nedcon, especialitzada en la construcció, reparació, i conservació d'obres, de 2013 assenyalava que la prestatgeria gegant amb diversos pisos i passadissos es troba "massivament minvada". Advertia que "ha de descarregar tot el sistema de prestatgeria i posar els cinc corredors fora de servei immediatament", de manera que recomanava "que tanqui suficientment la zona circumdant".


"L'ús continuat del sistema de prestatgeria pot causar lesions físiques a persones i fins i tot la mort i danys a béns materials", afegia.


Segons l'informe, primer "cal netejar i reparar l'estat del sòl de formigó". Així, recomana desembassar tota la prestatgeria, corregir els defectes del sòl, instal·lar la prestatgeria en sòl corregit i "instal·lar un prestatgeria nova en sòl de formigó corregit o en un magatzem situat en una ubicació diferent".


Cinc anys després d'aquesta avaluació, els treballadors assenyalen que encara no s'ha arreglat la situació i que per part de la direcció no se'ls ha informat d'on es traslladaria la nau, que era una de les opcions.


A principis de 2018, un tècnic de Quironprevencion assenyalava en un altre document intern: "Des del meu punt de vista, hem de prohibir l'entrada a la instal·lació" i "procedir a la reparació urgent del sòl i posterior reglatge de les prestatgeries. En principi no crec que els danys puguin afectar el personal que està treballant en la línia, però ho valoraré amb més deteniment ".


150 TREBALLADORS


En aquestes instal·lacions de Sant Sadurní d'Anoia treballen prop de 150 persones. Els representants dels treballadors consideren que hi ha "perill de la vida dels treballadors", cosa de la qual asseguren estan al corrent l'assemblea de socis, el president de Logaritme, Miquel Arrufat,  l'Institut Català de la Salut (ICS) i la empresa de la Generalitat Infraestructures.cat.


Logaritme és una agrupació d'interès econòmic (AIE) que dóna serveis logístics a centres sanitaris. Des de Sant Sadurní d'Anoia realitzen tasques de magatzem, de transportista i, en menor mesura, d'administració.


El problema de Sant Sadurní d'Anoia se suma a altres reivindicacions laborals per falta de personal, jornades irregulars i l'ús de barems aleatoris en les condicions dels treballadors.


Des dels sindicats insisteixen que la manca de personal es tradueix en una saturació per servir material a hospitals, amb la corresponent repercussió en els usuaris de la sanitat.


Logaritme es va crear el 2001 i està participada per l'ICS, el Banc de Sang i Teixits (BST), el Consorci de Castelldefels Agents de Salut (CASAP) i l'Hospital Clínic de Barcelona.


Catalunyapress s'ha posat en contacte amb Logaritme diverses vegades durant l'últim any per contrastar les informacions i fins al moment roman a l'espera de resposta.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH