dimarts, 22 de octubre de 2019

Informe desfavorable a situar Doctor Music a Escalarre

|

Doctor Mu00fasic Festival


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha emès un informe desfavorable a la proposta d'ubicar el Doctor Music Festival a Escalarre (Lleida) al juliol en una zona amb el riu Noguera Pallaresa, el riu Unarre, el barranc Llavorre, la riera del Tinter i el barranc Arrose, a causa de la vulnerabilitat que es donaria en la seguretat de les persones davant de possibles avingudes d'aigua en aquella ubicació, que considera inundable.


La Generalitat ha requerit a la promotora del Doctor Music modificacions en el seu projecte de festival musical -previst de l'11 al 14 de juliol i en què s'han programat actuacions de vuitanta grups- perquè diversos espais se situarien en zones inundables, ha informat la Conselleria de Territori en un comunicat.


La tramitació d'un projecte que preveu 60.000 assistents en un espai d'alt valor natural, ha de passar per un tràmit administratiu que finalment haurà d'autoritzar la Conselleria d'Interior, ha assegurat la Conselleria.


El projecte ha d'analitzar aspectes com la inundabilitat; les afectacions a la fauna i els hàbitats, l'impacte acústic i lumínic, les vies d'evacuació, aspectes sobre protecció civil i sobre la mobilitat, entre d'altres.


Doctor Music Festival


Fa més d'un any que el Govern manté converses tant amb la promotora com amb els ajuntaments d'Esterri d'Àneu i la Guingueta d'Àneu i amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, atès que es tracta d'un projecte impulsat pel territori amb una important repercussió econòmica i social, però amb aspectes ambientals i de protecció civil a tenir en compte.


Tot i que la promotora ha complementat els estudis d'inundabilitat oficials existents amb un estudi propi d'inundabilitat de detall dels rius, no ha modificat ni ha adaptat la situació de les activitats proposades, tal com se li havia requerit en reunions prèvies.


El projecte ha d'excloure les activitats ubicades en zones de flux preferent, és a dir, en la unió de la zona constituïda per la via d'intens desguàs i la zona d'inundació greu, en la qual es poden produir greus danys sobre les persones i sobre els béns.


Precisament aquest dimarts les entitats ecologistes Ipcena i AEMS-Rius amb Vida han demanat a l'ACA i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i al Parc Natural de l'Alt Pirineu que prohibeixin el Doctor Music Festival argumentant que és una zona inundable.


L'organització del festival ha dit en un comunicat que "els riscos d'inundació són pràcticament inexistents a l'estiu, atès que el desglaç primaveral de la neu a les muntanyes ja ha finalitzat".


Assegura que és plenament conscient d'aquests mínims riscos i que igual que ja va fer en les tres edicions dels anys 90, s'estan prenent les mesures pertinents per garantir la seguretat de tots els assistents.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH