José Luis Bonet, reelegit president de la Cambra de Comerç fins al 2022

|

Bonet cambra comerç


José Luis Bonet tornarà a ser elegit president de la Cambra de Comerç d'aquest dimecres 12 de desembre per un nou mandat de quatre anys, atès que la candidatura liderada per l'actual copresident de Freixenet serà l'única que es sotmeti a la votació del Ple del organisme.


D'aquesta manera, Bonet, de 77 anys d'edat, romandrà al capdavant de la Cambra d'Espanya quatre anys més, fins al 2022, càrrec al qual va arribar el novembre del 2014.


Juntament amb el mandat del nou president, el Ple de la Cambra renovarà també al Comitè Executiu de l'organisme, format per 32 membres.


El procés electoral comença amb la constitució del nou Ple, òrgan suprem de govern, que es compon de 78 membres: 28 vocals representants de grans empreses espanyoles, 27 de les Cambres de Comerç nacionals, dues de les cambres de comerç a l'exterior, nou proposats per les organitzacions empresarials, dos representants de les organitzacions d'autònoms i deu en representació de l'Administració General de l'Estat.


La secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, presidirà l'acte de constitució del Ple i la posterior elecció de president i Comitè Executiu, l'òrgan de gestió i administració de la institució. Així mateix, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Maria Reyes Maroto, participarà en la cloenda de l'acte.


La Cambra d'Espanya, que conserva la naturalesa jurídica de corporació de dret públic, està tutelada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i exerceix la representació i coordinació de totes les Cambres.


La institució té també assignat el desenvolupament dels Plans camerals de Competitivitat i Internacionalització de l'economia, en col·laboració amb la xarxa nacional i internacional de Cambres i les administracions públiques, així com l'impuls de la formació professional dual en col·laboració amb les empreses. D'altra banda, actua en els àmbits de l'emprenedoria o la mediació i l'arbitratge.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH