Obra Social La Caixa va destinar 18,5 milions en projectes socials durant 2018

|

Obra social la caixa projectes


L'Obra Social La Caixa va invertir l'any passat 18,5 milions d'euros en 786 projectes socials, a través de 952 entitats socials amb l'objectiu de contribuir a la "construcció d'una societat més justa i igualitària" a través de la millora de les condicions de vida d'aquelles persones en situació o risc més alt de vulnerabilitat.


L'impacte real d'aquests projectes va arribar a més 263.109 persones que es van beneficiar dels ajuts de l'Obra Social a través del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'entitat i que es distribueix en sis convocatòries.


Aquestes es distribueixen en la de promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat ia la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; interculturalitat i acció social; i acció social en l'àmbit rural.


Amb aquesta inversió, renova un any més el seu compromís social amb els col·lectius de població més vulnerables i retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l'activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l'actual context social.


El president de la Fundació Bancària La CaixaIsidre Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d'oportunitats com els dos eixos prioritaris del conjunt de projectes impulsats per l'entitat.


"El progrés i el benestar social són només possibles si treballem amb una idea clara d'igualtat social. D'aquí la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d'excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones", ha destacat.


Les ajudes ofertes per les diferents convocatòries de 2018 s'han beneficiat directament a persones amb discapacitat, en procés d'envelliment, situació de dependència o malaltia; a persones en situació o risc d'exclusió social, amb especial atenció a menors i als seus familiars; a persones immigrades o en contextos vulnerables de diversitat cultural, per tal de fomentar la cohesió social.


Aquest any han estat contractats 4.397 professionals específicament per al desenvolupament dels projectes, en els quals també s'han implicat 12.291 voluntaris.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH