dijous, 19 de setembre de 2019

Naturgy augmenta un 57 per cent el benefici net ordinari el 2018

|

Naturgy va registrar unes pèrdues de 2.822 milions d'euros en 2018 com a resultat del deteriorament d'actius de gairebé 4.900 milions d'euros realitzat en la primera meitat de l'exercici, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


A finals del passat mes de juny, amb motiu de la presentació del seu nou pla estratègic, Naturgy ja va anunciar aquesta revisió del valor dels seus actius duta a terme com a conseqüència de l'actualització de les principals hipòtesis i projeccions dels negocis, el que va motivar un deteriorament comptable de 4.851.000 d'euros, principalment pels actius de generació convencional a Espanya, que impacta significativament i de forma extraordinària en el compte de pèrdues i guanys consolidat de l'exercici 2018.


Excloent aquest impacte i altres elements no recurrents, el benefici net ordinari va créixer un 57%, fins als 1.245 milions d'euros.


L'exercici 2018 del grup va estar marcat per l'arribada d'un nou president executiu, Francisco Reynés; l'entrada de nous accionistes, amb la sortida del seu capital de Repsol que va vendre la seva participació a CVC; i la renovació del consell d'administració i una nova estructura organitzativa de la companyia, que va presentar a més la seva nova estratègia per a 2018-2022.


Reynés va valorar que en l'exercici el grup ha establert "les bases per afrontar la transformació del grup, reposicionar al negoci de cara a la transició energètica i assolir els objectius fixats en el nou full de ruta".


Així, ha indicat que els resultats de 2018 "mostren una evolució positiva dels negocis, però serà durant els propers anys quan veurem una millora més substancial de resultats a mesura que avancem en l'execució del pla".


El resultat brut d'explotació (Ebitda) va tancar 2018 en els 4.019 milions d'euros, amb un increment del 3%. Sense tenir en compte els elements no recurrent, l'Ebitda ordinari va créixer gairebé un 12%, fins als 4.413.000 d'euros.


L'evolució dels tipus de canvi entre gener i desembre de l'any passat va tenir un impacte negatiu de 218 milions d'euros en Ebitda i va afectar a totes les divises en les quals opera la companyia, principalment el pes argentí, el real brasiler i el dòlar.


FranciscoReyns presidenteNaturgy


La xifra de facturació del grup en el total de l'exercici va pujar a 24.339.000 d'euros, amb un increment del 4,9% enfront dels 23.207.000 d'euros de 2017.


Al tancament del 2018, el deute financer net de l'energètica se situava en els 13.667.000 d'euros, un 10% menys que en l'exercici anterior. Mentrestant, el 'free cash flow' es va situar en els 3.055 milions d'euros, davant els 746 milions del període anterior. Així mateix, el grup va indicar que s'ha dotat de la flexibilitat que requereixen les divisions de negoci per al seu finançament autònoma.


A més, la companyia va generar 5.500 milions d'euros de caixa durant 2018 a través de la positiva evolució del negoci i les desinversions d'actius no estratègics, que es va dedicar, principalment, al creixement en actius estratègics, reduir deute i remunerar l'accionista.


En concret, va invertir 2.321.000 d'euros, un 30% més que en l'exercici 2017. D'aquesta xifra, el 76% es va destinar a projectes en creixement orgànic, uns 1.638 milions d'euros. Així mateix, en aquest 2019 la companyia té previst invertir 663 milions d'euros en nova capacitat renovable.


LA PRÒXIMA JUNTA SE CELEBRARÀ EL 5 DE MARÇ


El consell d'administració de Naturgy ha acordat convocar la seva junta general ordinària d'accionistes per al pròxim 5 de març, segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


Aquesta serà la segona junta d'accionistes que la companyia celebri a Madrid, després que acordés el canvi de seu des de Barcelona a la capital d'Espanya pel conflicte separatista català.


D'altra banda, l'òrgan rector de l'energètica ha acordat també acceptar la renúncia del conseller dominical William Woodburn i designar a D.Scott Stanley com a nou conseller dominical, a proposta de l'accionista GIP.


Stanley, soci de GIP des d'el mes d'agost passat i que entre 2012 i 2017 va ser director de l'aeroport d'Edimburg, formarà part així mateix de la Comissió de Nomenaments i Retribucions.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH