dilluns, 18 de gener de 2021

Autonomies i ajuntaments podran destinar més inversions a la prestació de serveis essencials

|

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret llei que permetrà a les entitats locals i a les comunitats autònomes destinar el superàvit pressupostari de 2018 a inversions financerament sostenibles en 2019. A més, podran acabar l'any que ve l'execució de les obres.


Carrer tallat per obres


La Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera recull que el saldo positiu de les administracions ha de ser destinat a amortitzar deute. No obstant això, preveu una excepció: les anomenades inversions financerament sostenibles.


Es tracta d'inversions amb una vida útil igual o superior a cinc anys que es financen amb el superàvit de les entitats locals i comunitats autònomes. Durant la seva execució, manteniment i liquidació, permeten a l'administració en qüestió complir els objectius d'estabilitat i deute públic.


Aquestes inversions han de ser econòmicament sostenibles al llarg de la vida útil de la inversió i no computen la despesa a efectes de l'aplicació de la regla de despesa, encara que sí a efectes del compliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària.


Per permetre als municipis i a les comunitats autònomes beneficiar-se d'aquesta mesura, el Govern aprova aquest Reial decret llei que habilita aquestes entitats a reinvertir el seu saldo positiu.


Aquestes es podran destinar a la prestació de serveis essencials, com ara clavegueram, proveïment d'aigua, recollida de residus o enllumenat públic, millora dels sistemes productius i dels diversos sectors, infraestructures de transport, centres docents, assistència social primària, recursos hidràulics o societat de la informació, entre d'altres àmbits.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH