dimarts, 18 de febrer de 2020

El mosso que va dir 'la república no existeix idiota' veu una possible prevaricació en investigar-lo

|

La defensa de l'agent antiavalots dels Mossos d'Esquadra que va dir a un agent rural 'la república no existeix idiota' durant les protestes contra el Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre ha constatat un "greuge comparatiu" en voler imposar-li una sanció quan no consta si s'ha investigat al rural, també funcionari, i apunta que les actuacions d'ofici contra ell de la Divisió d'Afers Interns (DAI) poden ser prevaricació.


Mossos d'Esquadra consell de ministres barcelona


"Les actuacions d'ofici d'una Divisió d'Afers Interns no poden ser aleatòries o al caprici de la voluntat dels responsables d'aquesta important divisió o de les indicacions que puguin provenir d'altres institucions, aquest fet entén aquesta part podria ser constitutiu d'un delicte de prevaricació al tractar-se d'una actuació arbitrària no homogènia respecte a altres casos de major gravetat", argumenta l'advocat José María Fuster-Fabra, en el seu escrit d'al·legacions a l'expedient disciplinari.


El lletrat de l'agent ha reclamat oficiar a la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat si ha obert un expedient sancionador a l'agent rural amb qui es va produir la conversa "per haver acudit a una manifestació amb uniforme reglamentari i adoptant una actitud clarament hostil cap funcionaris de Mossos d'Esquadra que estaven realitzant el seu treball".


Considera que l'actitud d'aquest agent rural va ser "manifestament més greu" que la del seu representat perquè, en les seves paraules, apareix vestit d'uniforme en una manifestació de caràcter agressiu donant suport als manifestants i tractant d'impedir l'exercici de la funció pública de els Mossos.


LA REPÚBLICA NO HI: DADA OBJECTIU


Respecte a l'insult 'idiota', afirma que fa a l'accepció d'una persona que "no té instrucció", ja que afirma que la república existeix quan la seva inexistència és una dada absolutament objectiu reconegut unànimement fins i tot pels propis polítics sobiranistes acusats en el Tribunal Suprem, reflexiona Fuster-Fabra.


El lletrat ressalta que l'escena que un agent rural, funcionari, va a una manifestació "donant suport als manifestants i oposant-se i culpabilitzant a un altre funcionari mosso d'esquadra que aquesta complint el seu treball" és en si mateixa inaudita.


"L'escena encaixa en la idea d'una persona que no té d'instrucció perquè és obvi que no és propi d'un funcionari uniformat una actuació semblant, manifestant defensar una cosa inexistent", afirma en el seu escrit.


COL·LABORACIÓ ENTRE FUNCIONARIS


A més, apunta que l'escena filmada, que es va fer viral, és una conversa entre dos funcionaris, on el funcionari que està complint amb el seu deure pretén que l'altre funcionari l'ajudi i que prengui consciència de la situació que s'estava produint: "en definitiva que el que pretenia era la col·laboració entre funcionaris".


En el seu escrit d'al·legacions, l'advocat assegura que els comentaris abocats per la seva representat van ser fruit de portar unes 10 hores de treball en unes condicions "límit" i que durant el dispositiu dels mossos havien estat sotmesos a insults, actituds hostils, crits, i en absoluta inferioritat, ja que tenien davant a entre 3.000 i 4.000 persones.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH