Surt a subhasta una rara màquina 'enigma' nazi

Una rara màquina 'enigma' ha sortit a subhasta. El preu de sortida, 200.000 dòlars.


Les màquines, utilitzades pels nazis per barrejar els missatges de manera que no poguessin ser llegits, són increïblement rares.


Es va donar instruccions als alemanys que les destruïssin per evitar que caiguessin en mans dels aliats i, al final de la guerra, Winston Churchill va ordenar que les que quedaven foren també destruïdes.


La màquina que ara està a la venda és encara més rara, ja que es va usar molt poc i conserva les seves peces originals. Tot i que encara té algun problema, com una bateria corroïda i una corretja de cuir trencada, està en millors condicions que la majoria dels altres exemplars.


Es creu que només existeixen al voltant de 250 i en molt pitjor estat. I les poques que existeixen rarament surten a la venda. Això explica l'alt preu d'aquestes màquines.

Mu00e1quina enigma treia a subhasta per Nate D Sanders

La casa de subhastes Nate D Sanders -aquí pots veure les fotos en alta resolució- destaca les característiques inusuals de la màquina, com un "l'emblema del Tercer Reich -una àguila negra sobre l'esvàstica- gravat".


Detalls de la Mu00e1quina enigma treia a subhasta per Nate D Sanders


Les màquines enigma van ser utilitzades pels nazis per barrejar els missatges quan eren enviats. Podien rebre les comunicacions i barrejar els missatges, fent-los totalment il·legibles.


Però l'error humà i el treball dels ben documentats equips de Bletchley Park eventualment trobarien el seu camí més enllà de la encriptació en les màquines.


Es van adonar que els missatges sovint incloïen frases similars com "Heil Hitler", i això els permetia treballar cap enrere per desxifrar els missatges i ajudar a llegir les comunicacions.

Inscripciu00f3n de la Mu00e1quina enigma treia a subhasta per Nate D Sanders

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH