dilluns, 14 de octubre de 2019

Més de 50 eurodiputats espanyols, presents en una vintena de comissions en el nou Parlament Europeu

|

Els 51 eurodiputats espanyols seran presents a les 20 comissions i dues subcomissions del Parlament Europeu, que aquest dimecres 3 de juliol va decidir dels membres que integraran cadascuna d'elles.


L'elecció dels presidents i vicepresidents de cadascuna d'elles tindrà lloc en les seves respectives sessions constitutives, la setmana que ve a Brussel·les.


Parlament europeu eurocambra brussel·les 24042018Els eurodiputats poden també exercir com a substituts en altres comissions, el que els dóna dret a assistir a les reunions, prendre la paraula i, en cas d'absència de membres titulars, a participar en les votacions.


Així, la Comissió d'Afers Exteriors, amb 71 membres, comptarà amb nou espanyols: Antonio López-Istúriz i Francisco José Millán, del PPE; Nacho Sánchez Amor i Isabel Santos, l'S & D; Javier Nart, de Renew Europe; Diana Riba i Giner, de Verds / ALE; Hermann Tertsch, d'ECR; Manu Pineda i Idoia Villanueva Ruiz, de GUE / NGL).


Per la seva banda, en la Comissió de Desenvolupament, amb 26 membres, hi seran presents els espanyols Mónica González (S & D) i Miguel Urban (GUE / NGL); mentre que formaran part de la Comissió Internacional, de 41 membres, Inma Rodríguez-Piñero (S & D) i Jordi Cañas (Renew Europe).


A la Comissió de Pressupostos (41 membres) estarà Eider Gardiazabal, l'S & D; en la Comissió de Control Pressupostari (30 membres), Isabel García Muñoz (S & D); en la d'Afers Econòmics i Monetaris (60 membres), José Manuel García-Margallo (PPE), Jonàs Fernández (S & D), Luis Garicano (Renew Europe), Ernest Urtasun (Verds / ALE).


Integraran la Comissió d'Ocupació i Assumptes Socials (55 membres) els espanyols Rosa Estaràs (PPE) i Estrella Durant Ferrandis (S & D), mentre que-los Montserrat (PPE), Javi López i César Luena, tots dos de S & D, i Soraya Rodríguez (Renew Europe) integraran la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, formada per 76 membres.


La Comissió d'Indústria, Recerca i Energia (72 membres) comptarà amb Pilar del Castillo (PPE), Lina Galvez (S & D), Nicolás González (S & D) i Sira Rego (GUE / NGL), mentre que en la Comissió de Mercat Interior i protecció del Consumidor (45 membres) seran presents Pablo Arias (PPE) i Adriana Maldonado (S & D).


A la Comissió de Transports i Turisme (49 membres) figuraran Isabel García Muñoz (PPE) i José Ramón Bauzá i Izaskun Bilbao, tots dos de Renew Europe. Els eurodiputats Isabel Benjumea (PPE), Cristina Maestre (S & D) i Susana Solís formaran part de la Comissió de Desenvolupament Regional (43 membres).


La Comissió d'Agricultura i Desenvolupament Rural (48 membres) tindrà entre els seus miembso a Juan Ignacio Zoido (PPE), Clara Aguilera (S & D) i Mazaly Aguilar (ECR) i la Comissió de Pesca (28 membres) comptarà amb Francisco José Millán (PPE ), Clara Aguilera (S & D) i Izaskun Bilabo (Renew Europe).


A la Comissió de Cultura i Educació (31 membres) serà a la mateixa Domènec Ruiz Devesa (S & D) i formaran part de la Comissió d'Afers Jurídics (25 membres) Esteban González Pons (PPE) i Ibán García del Blanco (S & D).


La Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior (68 membres) comptarà amb Javier Zarzalejos (PPE), Juan Fernando López Aguilar (S & D), Javier Moreno Sánchez (S & D), Maite Pagazaurtundua (Renew Europe), Diana Riba i Giner ( greens / EFA), Jorge Buxadé Villalba (ECR) i Pernando Barrena (GUE / NGL).


A la Comissió d'Assumptes Constitucionals (28 membres) estaran representats Esteban González Pons (PPE) i Domènec Ruiz Devesa (S & D), mentre que la Comissió de Peticions (35 membres) comptarà amb Dolors Montserrat (PPE), Cristina Maestre Martín (S & D) i Sira Rego (GUE / NGL).


Finalment, a la Comissió de Drets de la Dona i d'Igualtat de Gènere (35 membres) estaran Rosa Estaràs (PPE), Maria Soraya Rodríguez Ramos (Renew Europe), Diana Riba i Giner (Verds / ALE), Ernest Urtasun (Verds / ALE) i Eugenia Rodríguez Palop (GUE / NGL).


Pel que fa a les subcomissions, formaran part de la de Drets de l'Home (30 membres) Leopoldo López Gil (PPE), Nacho Sánchez Amor (S & D), Diana Riba i Giner (Verds / ALE) i Miguel Urban (GUE / NGL), mentre que integraran la de Seguretat i Defensa (30 membres) Javier López (S & d) i Javier Nart (Renew Europe).

relacionada La Comissió Europea desestima la Iniciativa Ciutadana de Puigdemont per suspendre a Espanya
relacionada Sassoli, nou president de l'Eurocambra: "Som fills i néts de qui van trobar l'antídot contra el nacionalisme"

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH