dimarts, 11 de agost de 2020

La Sagrada Família aconsegueix la llicència d'obres després de més de 130 anys

|

L'Ajuntament de Barcelona ha lliurat formalment la llicència d'obres de la Sagrada Família a la Junta Constructora, que ja ha ingressat els 4,6 milions d'euros corresponents a impostos i taxes associats al permís, fet que suposa regularitzar un assumpte pendent des de 1885, fa més de 130 anys.


Sagrada família


La tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, i el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, han explicat en una roda de premsa que el pacte s'ha formalitzat després de dos anys de treball conjunt entre les dues institucions.


La llicència estableix les condicions per a la construcció de la basílica, que es compromet a aportar 36 milions d'euros en deu anys per finançar les despeses municipals que genera la seva activitat: "Agraïm l'esforç de totes les parts, que ha permès que el procés sigui àgil ", ha dit Sanz.


El sostre màxim edificable en la parcel·la és de 53.495,61 metres quadrats, i la superfície construïda sobre rasant és de 41.026,69 metres quadrats, i la llicència també descriu una construcció del temple per etapes, i preveu un termini d'execució total que finalitzarà en 2026.


Per obtenir la llicència, la Junta Constructora ha pagat a l'Ajuntament un total de 4,63 milions d'euros, un import que surt l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que suposa 4.380.000 i la taxa de llicència d' obres, que són 241.732 euros.


L'Ajuntament també ha tramitat els permisos d'activitat sobre els usos de la basílica, que serà religiós i cultural, per a funcionament i administració del centre, i comercial, que es restringeix a un establiment de venda al detall de productes relacionats amb el temple amb una superfície màxima de 750 metres quadrats.


Preguntada per si la llicència inclou la construcció de la façana de la Glòria i l'escalinata, que afectaria pisos del carrer Mallorca, Sanz ha dit que l'Ajuntament i la Junta Constructora el abordaran a partir del mes de setembre, però ha assegurat que buscaran la millor solució per al temple i els veïns.


36 MILIONS EN CORRESPONSABILITAT


Camps ha detallat que l'acord estableix que la Sagrada Família aportarà 36 milions els propers deu anys en aspectes vinculats a la urbanització, la mobilitat, el transport públic i el manteniment de l'espai públic de l'entorn, en un pacte "inèdit" però que celebren.


El patronat aportarà 22 milions durant deu anys -2,2 a l'any- per a la millora del transport públic, així com set milions a la millora de l'accessibilitat al temple des del Metro, a més d'estudiar amb Adif i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB ) crear un accés directe subterrani directe a l'edifici.


La Junta Constructora també contribuirà amb quatre milions a reurbanitzar els carrers que envolten la basílica, tot i que els trams d'actuació i els projectes específics d'definiran en un procés participatiu, i, a més, aportaran tres milions d'euros en 10 anys -300.000 anuals - a serveis de neteja, vigilància i agents cívics.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH