Més del 30% de les empreses europees no estan preparades per afrontar els riscos ambientals

|

El 31% de les empreses europees valora que els riscos climàtics i ambientals són la principal amenaça per a la qual estan pitjor preparades les seves organitzacions, segons l'última edició de l'estudi 'Global Risk Landscape 2019 Europa' de BDO.


Riscos ambientals


L'estudi recull les valoracions de 90 alts càrrecs executius d'empreses líders a Europa on es detalla que el dany a la reputació i al valor de marca (31 per cent), la capacitat de finançament (30 per cent) i la desacceleració econòmica mundial ( 30 per cent), es presenten com les amenaces per a les que compten amb menys capacitat de resolució.


ELS PRINCIPALS RISCOS HAN CANVIAT


D'aquesta manera, l'informe de BDO destaca com els principals riscos en 2019 han canviat respecte al de l'any anterior. En aquest sentit, l'edició de l'informe de 2018 va concloure que les principals amenaces per a les empreses europees eren els riscos reguladors i macroeconòmics.


Aquests dos riscos segueixen sent qüestions rellevants per a les organitzacions europees, però els riscos de frau tecnològic i la desacceleració econòmica se situen entre les principals preocupacions per a les empreses d'Europa.


L'AMENAÇA MEDIAMBIENTAL I LES EMISSIONS DE CARBONI


L'estudi detalla que la principal preocupació de caràcter ambiental per a les empreses europees es basa en la implementació d'un model de gestió i de negoci que comporti baixes emissions de carboni, ja que aquesta transició afecta moltes àrees de les operacions comercials de les companyies.


Mentrestant, l'amenaça mediambiental s'emmarca dins del pla de la Unió Europea que advoca per una Europa climàticament neutra en 2050, juntament amb altres objectius com la reducció de gasos d'efecte hivernacle i de carboni establerts per a 2020 i 2030.


Tot i això, apunta que tot i la gran incidència que comporta per a les empreses no afrontar els riscos ambientals, només un 19 per cent de les empreses ha tingut en compte en les seves avaluacions de riscos dels danys climàtics causats pels humans, mentre que un 20 per cent de les companyies ha registrat i contemplat els riscos climàtics virulents durant més de tres anys en els seus informes.


Enfront de la gran importància que estan adquirint factors de risc relacionats amb l'entorn i la reputació de la marca, les empreses europees han de considerar aquestes amenaces amb el mateix grau d'avaluació i mitigació que altres riscos "tradicionals", com el risc financer o operacional .


RECALCULAR LA PLANIFICACIÓ DE RISCOS


L'informe també revela com una gran majoria de les empreses europees han de reconsiderar l'enfocament i la planificació de riscos.


Tres quartes parts de les empreses valoren que amb regularitat es consideren dins de les seves anàlisis riscos 'black swan' (amenaces noves i altament difícils de predir) en lloc d'amenaces 'ramat rhino' (amenaces òbvies i tradicionals, però freqüentment ignorades).


Així, adverteix que és necessari que les empreses europees reevalúen l'anàlisi dels riscos per aconseguir un equilibri entre el temps dedicat als riscos evitables, els riscos estratègics i els riscos externs difícils de preveure.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH