dimecres, 27 de maig de 2020

La majoria dels joves amb discapacitat no té feina

|

Tres de cada quatre joves espanyols d'entre 18 i 30 anys amb discapacitat no té feina ni en busca, segons un informe de la Fundació Adecco i JYSC. En concret, la taxa d'activitat dels joves amb discapacitat és del 25,4%.


discapacitatLa quarta edició de l'informe 'Joves amb Discapacitat, motor de futur' es basa en 300 entrevistes i dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE) xifra en 9.419 els joves amb discapacitat de fins a 25 anys inscrits com a demandants de feina, el que suposa el 1,9% dels aturats joves a Espanya, que ascendeixen a 502.900.


El perfil d'aquests joves és majoritàriament home (64%) que resideix a Andalusia (22,7%), Catalunya (15,6%), Comunitat Valenciana (11,2%) i Comunitat de Madrid (10,5%). Aquestes quatre regions concentren a sis de cada deu empleats amb discapacitat menors de 25 anys.


Segons aquest informe, el 27% dels demandants aturats menors de 25 anys amb discapacitat és de llarga durada. Amb això, 2.551 joves amb discapacitat dels 9.419 aturats totals porten més d'un any buscant feina sense èxit. En concret el 15,3% porta entre d'1 i 2 anys i un 11,8% supera els dos anys.


Pel que fa a l'evolució del nombre d'aturats menors de 25 anys amb discapacitat, es constata un augment del 5,4% en l'últim any, però disminueix un 6,9% en l'últim lustre.


ELS PREJUDICIS A LES EMPRESES FRENEN la CONTRACTACIÓ


Segons Fundació Adecco, els "prejudicis i creences estereotipades en les empreses frenen la contractació de joves amb discapacitat", també "les barreres psicològiques de caràcter intrínsec" com "la sobreprotecció familiar, les inseguretats, manca de confiança i temor".


"La manca formativa és un gran obstacle per a inserir-se al mercat laboral actual", afegeixen els autors de l'informe. "Les persones amb discapacitat, especialment aquelles que tenen discapacitat intel·lectual, acaben la seva formació amb 18 anys per manca d'una veritable educació inclusiva, la qual cosa augmenta la bretxa formativa que existeix actualment entre els joves amb discapacitat i la resta", exposen.


Sis de cada deu enquestats afirmen que la discapacitat els perjudica a l'hora de trobar una feina i encara un 25% no indica en el seu currículum que té una discapacitat.


El noi jove amb discapacitat troba feina com a peó d'indústria manufacturera, però, el major nombre de noies joves amb discapacitat es concentra en ocupacions de personal de neteja en oficines hotels i altres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH