dissabte, 7 de desembre de 2019

La recaptació de l'Agència Tributària de Catalunya creix un 3,5% fins a juny de 2019

|

La recaptació de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha crescut un 3,5% el primer semestre de l'any, ha informat la Conselleria de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat en un comunicat aquest divendres.


Agència tributària cat ep


De gener a juny, l'ATC va recaptar un total de 1.538,7 milions d'euros pels tributs propis i cedits que gestiona directament, el que representa un augment del 3,47% respecte al mateix període de l'any anterior.


Així ho indica l'últim informe trimestral dels tributs de la Generalitat, que es pot consultar al web de la Conselleria; la comparació no té en compte els tributs anul·lats pel Tribunal Constitucional (TC).


MENYS IMPORT TRANSFERIT


Quant als impostos gestionats directament per l'Estat i transferits després a la Generalitat, la recaptació és de 72,9 milions d'euros, un 34,01% menys que el 2018.


Aquesta disminució respon al fet que, des del gener d'aquest any, el tipus autonòmic de l'impost sobre hidrocarburs ja no forma part d'aquesta categoria d'impostos, sinó que s'ha integrat a la categoria de tributs vinculats al model de finançament subjectes a bestretes.


D'aquesta manera, la recaptació global dels impostos gestionats per l'Estat i transferits després a la Generalitat és inferior a la de 2018, ja que la comparació no és homogènia.


En el cas dels ingressos vinculats al model de finançament, que són transferits per l'Estat a la Generalitat en forma de avançament, el total ingressat fins al juny ha estat de 9.327,6 milions d'euros, un 7,75% més que el 2018 .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH