dimarts, 10 de desembre de 2019

Llum verda de la Generalitat per al Museu Hermitage al Port

|

Un informe de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat avala construir el museu Hermitage de Barcelona a la Bocana Nord del Port de Barcelona, per al qual hi ha un projecte de l'arquitecte japonès Toyo Ito.


Museu Hermitage


El document "informa favorablement" en constatar que el projecte compleix la normativa que és de la seva competència i que, atenent a aquesta, l'actuació proposada és compatible amb els usos de la infraestructura.


L'informe l'emet la Direcció General de Transport i Mobilitat arran de la petició presentada al juliol per l'Autoritat Portuària de Barcelona, i la Conselleria ha estudiat la documentació presentada pels promotors.


El projecte és un edifici rectangular de 72,80 x 48,40 i 25 metres d'altura per a un equipament cultural-museu en un recinte de les mateixes dimensions de 3.552,64 metres quadrats dins l'àmbit de la Tercera Modificació puntual del Pla Especial Nova bocana, aprovada a l'abril de 2018 per l'Ajuntament de Barcelona.


"ÉS COHERENT"


El text de la Generalitat constata que el projecte "és coherent" amb l'article 72 del Reial Decret Legislatiu 2/2011 del Text refós de la Llei de Ports de l'Estat i de la Marina Mercant.


I, d'acord a l'article 71, també ho considera compatible amb la Delimitació dels espais i usos portuaris del Port, aprovada el 20 d'octubre de 2016, "com a ús d'interacció port-ciutat, sempre que compleixi amb el pla urbanístic vigent".


Aquesta valoració es produeix arran de la sol·licitud de concessió administrativa del Museu Hermitage Barcelona, S.L. en l'àmbit del Pla especial de la Bocana i presentada per Varia Hermitage Barcelona, S.A. i Development Barcelona, S.L. a l'autoritat portuària.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH