dimecres, 15 de juliol de 2020

Alemanya, amenaçada per la recessió

|

L'economia d'Alemanya, la més gran d'Europa, va registrar entre abril i juny una contracció de l'activitat del 0,1% en comparació amb el primer trimestre del 2019, quan el PIB germànic va créixer un 0,4%, segons la dada preliminar de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), que confirma la frenada de la 'locomotora europea' pel llast de la guerra comercial i la recessió industrial.


Merkel 27 28628 1"L'evolució de la balança comercial internacional va frenar el creixement de l'economia, ja que les exportacions van registrar una major caiguda trimestral que les importacions", va assegurar l'oficina estadística alemanya, que oferirà informació amb més detall sobre l'acompliment de l'activitat econòmica d'Alemanya el proper 27 d'agost.


En la comparació intertrimestral, Destatis destaca que la demanda domèstica va tornar a tenir una contribució positiva, amb un increment del consum de les llars respecte del primer trimestre, així com de la despesa pública.


Així mateix, l'oficina estadística alemanya ha assenyalat que entre abril i juny també es van incrementar les inversions, encara que la formació de capital fix en la construcció va ser inferior a la dels tres primers mesos de 2019.


Tot i això, ha subratllat que aquest exercici de l'economia en el segon trimestre va ser aconseguit amb a 45,2 milions d'ocupats a Alemanya, el que representa un increment de 435.000 respecte del mateix període de 2018.


El Ministeri d'Economia i Energia d'Alemanya ha assenyalat després de conèixer-se la contracció del PIB en el segon trimestre que els conflictes comercials han empitjorat recentment i les perspectives d'un 'Brexit' ordenat no han millorat, el que ha refredat el comerç i l'economia global , perjudicant la indústria alemanya, mentre que l'economia domèstica segueix sent robusta.


"En aquest context, els indicadors econòmics s'han debilitat. Les vendes i les noves comandes en la indústria són notablement més baixos que fa un any i el clima de negocis s'ha deteriorat significativament", ha reconegut el Ministeri, tot i que ha defensat que " l'economia nacional es manté intacta ", destacant que l'ocupació i els salaris estan augmentant i les polítiques monetàries i fiscals estan donant impulsos positius.


EL FINAL D'UNA "DÈCADA DAURADA" PER ALEMANYA


"La dada del PIB definitivament marca el final d'una dècada daurada per a l'economia alemanya", ha afirmat Carsten Brzeski, economista en cap d'ING Alemanya, per a qui, tot i el creixement en 35 dels últims 40 trimestres, des del tercer trimestre del 2018 l'economia es troba de facto en una situació d'estancament, amb un creixement trimestral mitjà del 0%.


"Va ser una dècada de fort creixement gràcies a les reformes estructurals anteriors, l'estímul fiscal, l'apogeu de la globalització i els esteroides proporcionats pel BCE en forma de taxes d'interès baixes i un euro relativament feble", precisa l'expert.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH