dijous, 24 de setembre de 2020

Urdangarin sortirà de presó dos dies a la setmana per fer voluntariat

|

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 1 de Castella i Lleó ha estimat amb oposició del ministeri fiscal el recurs formulat per Iñaki Urdangarin Liebaert en relació a la possibilitat de realitzar sortides per dur a terme un programa d'atenció especialitzada fora del Centre Penitenciari d'Àvila, on compleix condemna, "a l'empara del Reglament penitenciari, sense qüestionar la seva classificació en segon grau".


Urdangarin i cristina ep


Segons ha informat el TSJCL, les sortides autoritzades pel jutge de vigilància penitenciària a Iñaki Urdangarín Liebaert consistiran a acudir dos dies a la setmana durant vuit hores a una institució per dur a terme una tasca de voluntariat i evitar així la "dessocialització" que comporta la solitud de l'intern.


Està previst que Urdangarin ajudi persones dependents a Hogar Don Orione, que està situat a Pozuelo de Alarcón (Madrid). En aquesta entitat atenen persones amb discapacitat intel·lectual i física.


El jutge de vigilància penitenciària explica en la seva decisió que l'elecció del règim de vida, és a dir, la forma de complir la pena de presó, no està subjecta a la voluntat dels interns ja que ve regulada en la legislació penitenciària i és imposada de forma imperativa per l'Administració pel que el seu incompliment és objecte de sanció.


En aquest sentit, recorda que la "situació d'aïllament" com a forma de compliment en la qual es troba Iñaki Urdangarin no és fruit de la seva elecció sinó decisió de l'autoritat penitenciària.


"No és la voluntat dels interns la qual determina el centre penitenciari de compliment, pronunciament que, de nou, correspon a l'Administració", recorden des del TSJCL que afegeix a això que l'aïllament com a forma de compliment "està proscrit" en la normativa internacional, Regles Mínimes Penitenciàries del Consell d'Europa, i en la Legislació nacional, Llei orgànica general penitenciària i Reglament penitenciari, "tot i que cal recórrer a ell amb vista a preservar la vida i integritat dels interns, d'aquí la legalitat de la decisió adoptada per l'Administració".


No obstant això, advoca per articular mesures per evitar aquesta "dessocialització" que comporta la soledat.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH