dissabte, 5 de desembre de 2020

Més del 20% dels adolescents de tot el món pateixen trastorns mentals

|

Les taxes d’autolesions, suïcidi i ansietat entre infants i joves de tot el món són alarmantment altes; per això, UNICEF i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’està reunint amb alguns dels principals experts a nivell mundial per abordar aquesta amenaça creixent.


“Massa infants i joves, tant pobres com rics, a tots els racons del món, estan experimentant malalties mentals”, explica Henrietta Fore, directora executiva d’UNICEF. “Aquesta crisi imminent no entén de fronteres ni de límits. La meitat dels trastorns mentals comencen abans dels 14 anys, així que necessitem estratègies urgents i innovadores per prevenir-los, detectar-los i en cas necessari tractar-los, a una edat primerenca”.


Com a part d’aquest esforç conjunt per donar una major prioritat a l’agenda de salut global als trastorns mentals dels infants i adolescents, UNICEF i la OMS organitzen conjuntament la primera conferencia sobre aquest tema, que tindrà lloc entre el 7 i el 9 de novembre a Florència (Itàlia). Aquest esdeveniment s’emmarca a Leading Minds, una nova sèrie de conferències d’UNICEF per posar de manifest alguns dels assumptes que més afecten els infants i adolescents al segle XXI.


Joven enfermedad mental


La conferència també forma part de les celebracions entorn el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, i d’allà sortiran recomanacions per a l’acció decisiva basada en el que diguin investigadors, científics, governs, filantrops, empreses, societat civil i els mateixos joves.


Segons les últimes dades:


- Més del 20% del adolescents de tot el món pateixen trastorns mentals.


- El suïcidi és la segona causa de mort entre els joves de 15 a 19 anys.


- Al voltant del 15% dels adolescents de països d’ingressos mitjans i baixos s’ha plantejat el suïcidi.


El cost dels trastorns mentals no és només personal, sinó també social i econòmic. I, no obstant, la salut mental dels infants i adolescents ha sigut ignorada sovint en els plans de salut nacionals i globals.


“Molt pocs infants tenen accés a programes que els ensenyen a gestionar emocions difícils”, afirma el doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l’OMS. “Molt pocs infants amb malalties mentals tenen accés als serveis que necessiten. Això s’ha de canviar”.


Leading Minds 2019 analitzarà els recursos, aliances, serveis, compromisos polítics i suport públic necessaris per promoure la salut mental de joves i adolescents. La conferencia examinarà els fonaments i resultats segons el que diu la ciència i la pràctica, incloent les últimes evidències sobre la salut del cervell en els últims anys de vida, durant tota la infància i en l’adolescència.


També es parlarà de la necessitat d’abordar el dèficit de dades, de programes que han resultat exitosos i per últim, s’estudiarà la prevalença global de la malaltia mental en tots els grups d’edats i geografies, les causes i factors que contribueixen, i els programes per prevenir i tractar els trastorns, així com promoure ments sanes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH