dimecres, 2 de desembre de 2020

Naturgy dona suport al projecte Life Methamorphosis per obtenir combustible a partir de residus orgànics

|

El projecte europeu Life Methamorphosis explora tecnologies que permeten recuperar els residus orgànics generats tant en entorns urbans com rurals i convertir-los en un nou gas d'origen renovable, el biometà.


Es tracta d'un tipus de gas natural renovable que es pot usar com a combustible en vehicles o injectar-se en la xarxa de gas per a ser usat en qualsevol dels usos tradicionals de gas natural, ha informat aquest dimarts l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en un comunicat.


La iniciativa, pionera a tot l'Estat i l'objectiu del qual és la lluita contra el canvi climàtic, permetria un important estalvi en emissions a l'atmosfera de 9.500 tones de CO2 cada any a causa del creixement de l'ús de biometà.


Projecte Life Methamorphosis


El biometà és neutral en emissions de diòxid de carboni, i garanteix un nivell d'emissions contaminants inferior als combustibles convencionals; a més, la seva producció redueix la dependència energètica exterior, ja que és una energia generada localment.


Aquesta tecnologia fa possible la circulació de vehicles amb un combustible molt més net que els hidrocarburs fòssils, ja que cada vehicle alimentat amb biometà és neutral pel que fa a les emissions de CO2 en tot el cicle d'obtenció i ús del combustible.


UMBRELLA I METHAGRO


El projecte compta amb dos prototips: Umbrella, instal·lat a l'Ecoparc de Montcada i Reixac (Barcelona), de titularitat de l'AMB i gestionat per FCC Mig Ambient, i Methagro, gestionat per Naturgy i situat a la planta agroalimentària Porgaporcs a Vila-sana (Lleida).


La instal·lació Umbrella rep cada any unes 100.000 tones de residus orgànics recollits selectivament a la metròpolis, i també gestiona 168.000 tones anuals de fracció resta, que conté prop d'un 40% de matèria orgànica mal classificada.


En el cas del prototip Methagro, la matèria primera a partir de la qual s'obté el biogàs són els purins, i té com a objectiu aprofitar aquestes instal·lacions, reduir l'impacte ambiental, eliminar el risc de contaminació d'aqüífers i usar el residu en forma de purins per convertir-lo en recurs.


El combustible obtingut s'ha provat amb èxit en diversos cotxes de gas natural comprimit (GNC) de Seat, així com en camions de recollida de residus aportats per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i FCC Mig Ambient.


Life Methamorphosis està cofinançat per la Comissió Europea dins del programa LIFE, que promou tecnologies innovadores en matèria de medi ambient i canvi climàtic, i està coordinada per Aqualia, i els socis que participen en el consorci són l'AMB, l'Institut Català d'Energia (ICAEN), FCC Mig Ambient, Naturgy i Seat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH