dimecres, 5 de agost de 2020

CaixaBank signa un nou Pla d'Igualtat per potenciar la diversitat i la presència de dones en la direcció

|

Les organitzacions sindicals i CaixaBank han signat el II Pla d'Igualtat, que desenvolupa aspectes relacionats amb la conciliació, el protocol d'assetjament, la desconnexió digital i la cobertura de baixes.


CaixaBank signa un pla d'Igualtat


El banc presidit per Jordi Gual ha informat que l'acord s'ha assolit amb el 100% de la representació sindical. El nou pla incorpora una sèrie de protocols annexos que concreten l'actuació en àrees vinculades a la igualtat i a la conciliació.


També s'han signat dos nous documents: l''Acord Laboral de desconnexió digital i ús eficient del temps de treball' i un altre de 'Política inclusiva de les persones amb discapacitat'. "Això posiciona CaixaBank com una entitat pionera en el foment de la igualtat d'oportunitats de professionals amb discapacitat reconeguda", ha indicat el banc.


Per a CCOO, es tracta d'un "macro acord amb grans avanços i millores laborals pràctiques i efectives" en igualtat, conciliació, promoció, retribució, salut, inclusió, temps de treball o treball remot.


"Contempla millores reals i tangibles", ha remarcat el sindicat, que ha assegurat que el II Pla d'Igualtat d'elevar les condicions de treball i els drets de tota la plantilla.


De la seva banda, SECB ha explicat que per presentar les seves propostes es va fer ressò de la veu de la plantilla, que demandava un pla que abordés els canvis socials i laborals ocorreguts en aquests anys, posant especial èmfasi en la conciliació.


"Hem aconseguit un acord que empara el nostre dret al descans i que assentarà les bases per recuperar el respecte al nostre temps personal que, malauradament, sembla que havíem perdut", ha assenyalat l'organització sindical.


A partir d'ara, es limitarà l'enviament de comunicacions entre les 19.00 hores i les 8.00 hores del dia laborable següent, mentre que fora d'aquesta franja horària es farà servir la configuració d'enviament retardat per fer arribar els missatges a destinatari.


Igualment, es garantirà el dret a la desconnexió digital durant el període que durin les vacances, dies d'assumptes propis, lliurances, caps de setmana, reduccions de jornada en setmana de festa major, així com els permisos, incapacitats, reduccions de jornada i excedències .


DONES DIRECTIVES


A més, les reunions per a qualsevol activitat es convocaran dins dels límits de l'horari laboral de cada persona i els empleats que ocupin llocs de responsabilitat o equips al seu càrrec s'han d'abstenir de donar directrius de treball per qualsevol mitjà fora de les franges horàries establertes en el present protocol, entre d'altres aspectes.


Pel que fa als objectius de gènere, CaixaBank ha assumit el compromís d'arribar a un 43% de dones en posicions directives el 2021. Actualment, aquest percentatge se situa en un 41,3%, de manera que inclourà la perspectiva de gènere en els processos de selecció per a promoure la participació del sexe menys representat.


El compliment del protocol serà exigible un cop realitzades les accions de formació i sensibilització exigides, per al que s'estableix un termini màxim de tres mesos des de l'entrada en vigor.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH