El Govern anuncia una línia de crèdits per a empreses i la gratuïtat del 061

|

El Govern ha anunciat una línia de crèdits del Institut Català de Finances (ICF) per a millorar la liquiditat de les empreses i la gratuïtat del telèfon 061 davant el brot de coronavirus.


Torracompareceporelcoronavirus


En roda de premsa aquest dijous, el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha anunciat un reforç de l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització de la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat: "És un 012 per a les empreses".


A més, ha avançat que impulsaran un paquet de mesures per a afavorir el teletreball així com la flexibilitat interna que permeti la modificació dels horaris de la jornada laboral en tots el casos que sigui possible.


El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que actuen seguint les indicacions de les autoritats en tot moment.


"De la mateixa manera que anticipem els escenaris de futur per a prendre mesures preventives en l'àmbit de la salut, d'interior, de la mobilitat, també ho hem de fer en l'àmbit econòmic", ha defensat Aragonès.


Ha explicat que la voluntat és que aquestes mesures, algunes de les quals comporten canvis de normativa amb rang de llei, es puguin aprovar amb un decret llei amb aquest primer pla de xoc per a limitar l'impacte del coronavirus en l'economia catalana amb un doble objectiu.


El primer, dotar de "liquiditat immediata" a les empreses, que segons ell és el principal factor de risc, i el segon, el manteniment del màxim nombre de llocs de treball, perquè no augmentin les desigualtats.


Ha advertit que la incertesa es trasllada en una volatilitat en els mercats financers que els obliga a prendre mesures d'ajudes des del sector públic de suport a l'àmbit financer, especialment en aquells sectors que tenen menys instruments per a afrontar una situació com aquesta, com les petites i mitjanes empreses.


1.000 MILIONS PER A PIMES

La primera mesura és una línia de préstecs de 1.000 milions d'euros formalitzats a través d'entitats financeres amb un aval que cobreix el 75% per part de la Generalitat, a través de l'ICF i Avalis, amb l'objectiu d'arribar a 4.000 pimes per a garantir la seva liquiditat.


En segon lloc, en l'àmbit de mesures fiscals, Aragonès ha anunciat que la primera mesura és una moratòria fins al mes de setembre de l'abonament de l'impost sobre les estades en establiments turístics: "Per tant, la taxa turística que s'hauria d'abonar el mes d'abril es trasllada al mes de setembre".


Ha anunciat nous criteris d'aplicació del fons de contingència, que es flexibilitza per a poder fer front a les noves necessitats que tindran les departaments més afectats, especialment en l'àmbit de salut d'atenció a les persones.


Aragonès ha puntualitzat que les tarifes que fins ara s'han pagat per telefonar al 061 no les cobra la Generalitat, i que a partir d'ara serà l'administració catalana qui les assumirà: "Són tarifes que es paguen a les operadores".Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH