dimarts, 11 de agost de 2020

La CNMV prohibeix durant un mes les posicions curtes en tota la borsa espanyola

|

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha acordat prohibir durant un mes la realització d'operacions sobre valors i instruments financers que suposin la constitució o increment de posicions curtes netes sobre accions admeses a cotització, com a resposta a la volatilitat registrada al mercat com a conseqüència de la crisi del coronavirus.


En concret, ha prohibit les posicions curtes en els centres de negociació espanyols, tant en les borses de valors com en el mercat alternatiu borsari (MAB), per a les que la CNMV és l'autoritat competent.


Ibex borsa parquet


La decisió tindrà efectes des d'aquest dimarts, 17 de març, fins el 17 d'abril de 2020, ambdós inclosos, i podrà prorrogar-se per períodes addicionals no superiors a tres mesos si es mantinguessin les circumstàncies que l'han motivada, o bé aixecar-se en qualsevol moment sense esgotar el termini, si el regulador ho considerés necessari.


La decisió, que ha estat notificada a l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA), s'ha pres a causa de la situació d'extrema volatilitat que travessen els mercats de valors europeus, incloent els espanyols, així com la situació d'estat d'alarma en la qual es troba el país.


A més, la CNMV ha alertat que, degut el context actual creat pel coronavirus Covid-19, els mercats presenten el risc que en les pròximes setmanes puguin produir-se moviments de preu "desordenats".


La prohibició afecta qualsevol operació sobre accions o relacionada amb índexs, incloent operacions de comptat, derivats en mercats organitzats o derivats OTC, que suposi crear una posició curta neta o augmentar una preexistent, encara que sigui de forma intradiària.


EXCLUSIONS


No obstant això, la CNMV exclou d'aquesta prohibició les activitats de creació de mercat en els termes previstos en el reglament europeu (articles 2.1.ky 17), la creació o increment de posicions curtes netes quan l'inversor que adquireix un bo convertible té una posició neutral en termes de delta entre la posició en l'element de renda variable del bo convertible i la posició curta que es pren per cobrir aquest element.


S'exclou, a més, la creació o increment de posicions curtes netes quan la creació o increment de la posició curta en accions estigui coberta amb una compra equivalent en termes de proporció en drets de subscripció; o la creació o increment de posicions curtes netes a través d'instruments financers derivats sobre índexs o cistelles d'instruments financers que no es componguin majoritàriament de valors afectats per la prohibició.

relacionada L'Ibex 35 es desploma un 7,88%

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH