​El sector d’atenció a persones amb problemes de salut mental exigeix el pagament íntegre dels serveis

|

Els agents socials d’atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions a Catalunya critiquen la instrucció adreçada a les entitats per part de la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que contempla només el pagament del 85% de la tarifa dels serveis educatius, socials i sociosanitaris.


Enfermedadmental 76606 1El sector exigeix una rectificació per part del Govern de la Generalitat i reclama que es comprometi a assumir-ne el pagament íntegre, sumant-se així a la petició d’entitats del tercer sector que van en la mateixa línea.


Segons han explicat les entitats que formen part del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions, la mesura anunciada pel Govern té un impacte directe sobre entitats de salut mental i addiccions que ofereixen diferents serveis d’atenció a persones, com ara Serveis Prelaborals, Clubs Socials, Llars residència, entre altres.


Davant d’aquest anunci les entitats demanen un pagament del 100% del cost en el cas, al menys, dels serveis socials, i alerten que aquesta mesura suposa un nou greuge envers un sector, el de la salut mental, que en la darrera dècada ha estat menystingut en les polítiques públiques.


Asseguren que a dia d’avui, els serveis no han suspès la seva activitat, sinó que els professionals continuen treballant, tot i les múltiples mancances, evitant la presencialitat al màxim, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries per evitar els contagis i la propagació de la pandèmia. 


Alhora, diuen que encara que els serveis no estiguin totalment oberts al públic, els i les professionals continuen oferint atenció i acompanyament a persones amb problemes de salut mental via telèfon o videoconferència, s'han implementat mesures molt intenses de seguiment individual, es duen a terme activitats grupals en línia, i atenció domiciliaria en els casos més vulnerables.


Les entitats que formen el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions són Ammfeina Salut Mental Catalunya, Associació Encaix, BCN Salut Mental, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Federació Catalana de Drogodependències, Federació Salut Mental Catalunya, Federació VEU, Fòrum Salut Mental i La Unió Associació d'entitats sanitàries i socials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH