Aquests són els plans de desconfinament de Moncloa i Generalitat

|

La metología d'elaboració de plans dista molt de ser igual entre Moncloa i la Generalitat. Tots dos porten temps similars en l'estudi de sortida del Covid-19 però el Pla de la Generalitat és més específic que el posa Moncloa sobre la taula o el de Moncloa és més sintètic que l'elaborat per la Generalitat. Es miri com es miri tenen mirades diferents.


El president, Quim Torra, va presentar aquest dissabte el Pla Estratègic de l'desconfinamiento i després d'escoltar la intervenció de l'President, Pedro Sánchez només va poder afirmar en un tweet "Et escolten, però ja ho tenen tot decidit, però tot el dicta el" Comandament únic " . Deure es la manera d'entendre el "diàleg".

Torra va parlar en la seva intervenció que el desconfinamiento a Catalunya seria "progressiu i gradual" amb la implicació de totes les institucions catalanes.


Torra parlo en la seva intervenció que "en el Pla s'estableixen uns passos per millorar la qualitat de vida durant el confinament de la població. Són els següents"Cuadro
A més "s'estableixen 3 fases: confinament, en la qual hem estat les últimes setmanes i vam començar a sortir; desconfinamiento gradual i nova normalitat. I les decisions que prengui el Govern de la Generalitat seran basades sempre en les dades epidemiològiques. Establim 3 criteris en la presa de decisions: la seguretat, la traçabilitat i la integritat. El Pla de Transició de l'Confinament, Desconfinamiento Gradual i Nova Normalitat part dels informes elaborats pel Dr Mitjà i els departaments de Salut i Interior i garanteix la visió de conjunt necessària per liderar la crisi s ".


CONSULTA EL PLA ELABORAT PER LA GENERALITAT

A MONCLOA S'OPTA PER UNA ALTRA ESTRATÈGIA DE  DESESCALADA AL CONFINAMENT


El nombre de morts diaris amb coronavirus a Espanya ha baixat en les últimes 24 hores fins als 288, la xifra més baixa en 37 dies, des del passat 20 de març, i al seu torn suposa un descens de 90 morts en comparació amb aquest dissabte, que es van registrar 378 víctimes mortals, segons ha informat aquest diumenge el Ministeri de Sanitat. El nombre total de morts ascendeix a 23.190.


A Europa, fins al dia d'avui s'han notificat a el menys 1.318.668 casos confirmats. Els països amb més casos notificats són Espanya (207.634), Itàlia (195.351), Alemanya (152.438), Regne Unit (148.377) i França (124.114). El país amb major nombre de morts és Itàlia (26.384) seguit d'Espanya (23.190), França (22.614) i el Regne Unit (20.319).Director centre coordinació alertes emergències sanitàries fernando simonLa primera prova de desconfinamiento es viu aquest diumenge als carrers de tot Espanya i consisteix que l us menors de 14 anys puguin gaudir d'una hora per passejar i jugar fora dels seus domicilis.

En l'informe del Comitè tècnic de Moncloa presentat pel ministre, Salvador Illa a president, Pedro Sánchez, l'estratègia de transició cap a la nova normalitat es guia per criteris epidemiològics i de salut pública en coordinació amb les comunitats autònomes.


La presa de decisions durant l'etapa de transició es basarà:


1.- En l'evolució dels indicadors específics acordats en els fòrums tècnics de Consell Interterritorial que permetin un avís i resposta primerenques i s'hauran de valorar de forma conjunta i amb la suficient flexibilitat, donada la seva interdependència.


2 ,. En la identificació de les àrees geogràfiques amb capacitats de preparació adequades, amb situacions epidemiològiques i de risc homogènies. La delimitació de les àrees geogràfiques s'acordarà amb les comunitats autònomes.CONSULTA EL PLA ELABORAT PER MONCLOASense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH