diumenge, 20 de setembre de 2020

Sánchez proposa una desescalada gradual en quatre fases de dues setmanes fins a finals de juny

|

El president de Govern, Pedro Sánchez, on ha anunciat que a partir d'el 2 de maig es podrà sortir per fer esport de forma individual i a fer passejades amb les persones amb les que convisquem si


El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per comunicar els detalls del pla de desconfinament que l'Executiu porta preparant des de fa un mes. De forma general, aquesta planificació serà gradual i coordinada, tot i que permetrà diferències entre autonomies.


La província i les illes seran la demarcació habitual en la qual cada espanyol podrà realitzar les activitats permeses. El pla de desconfinament consta de quatre fases cadascuna d'elles amb dues setmanes aproximades de duració, i s'allargarà en principi fins a finals de juny.


FASE ZERO O DE PREPARACIÓ


- Sortides individuals per a fer exercici, previstes per al 2 de maig.

- Obertura de locals i establiments amb cita prèvia per a atenció individual dels clients, com a restaurants amb servei de menjar per a poder portar a domicili sense consum en el local. El servei haurà de prestar-se amb la màxima protecció.

- Obertura d'entrenaments individuals d'esportistes professionals i federats i l'entrenament bàsic de lligues professionals.

- Al llarg d'aquesta fase zero s'intensificarà la preparació de tots els locals públics amb senyalització i mesures de protecció per a preparar el començament de la següent fase.


FASE 1 O FASE INICIAL


- En funció dels criteris es permetrà l'inici parcial de certes activitats, obertura del petit comerç baix condicions estrictes de seguretat excepte els centres o grans parcs comercials "on són més probables les aglomeracions i s'incrementa més la mobilitat per a desplaçar-se fins ells".

- En restauració, es permetrà l'obertura de terrasses amb limitacions d'ocupació fins al 30 per cent en hostaleria l'obertura d'hotels i d'allotjaments turístics excloent zones comunes i amb determinades restriccions que es plantejaran en una ordre pel Ministeri de Sanitat.

- En l'obertura de locals en la fase 1 s'inclourà un horari preferent per als majors de 65 anys que són el col·lectiu més vulnerable al Covid-19.

- En el sector agroalimentari i pesquer es reprendran les activitats que mantenien restriccions.

- Els llocs de culte podran obrir limitant aforament a un terç.

- En l'àmbit esportiu es contempla l'obertura de Centres d'Alt Rendiment amb mesures i higiene i protecció reforçades i si és possible torns i si és possible es permetrà l'entrenament mitjà en lligues professionals.


FASE 2 O FASE INTERMÈDIA


- En restauració, s'obrirà espai interior dels locals amb limitació d'aforament a un terç, garanties de separació i solo per a servei de taules.

- Encara que el curs escolar començarà al setembre, en aquesta fase es recullen excepcions amb tres propòsits: activitats de reforç, garantir que els menors de sis anys puguin acudir si tots dos pares han de treballar presencialment i per a celebrar la EBAU.

- Represa de la caça i pesca esportiva.

- Obertura de cinemes, teatres auditoris i espais similars amb butaca preassignada i limitació d'aforament d'un terç.

- Seran possibles visites a monuments i equipaments culturals com a sales d'exposicions, sales de conferències amb un terç de l'aforament habitual.

- Es podran celebrar espectacles culturals amb menys de 50 persones en llocs tancats amb un terç de l'aforament i a l'aire lliure seran possibles quan congreguin a menys de 400 persones sempre que sigui assegut.

- Els llocs de culte hauran de limitar el seu aforament al 50 per cent.


TERCERA FASE O FASE AVANÇADA


- Una vegada es compleixin marcadors es flexibilitzarà la mobilitat general però amb recomanació d'ús de la màscara fora de la llar i dels transports públics.

- En l'àmbit comercial, es limitarà l'aforament al 50 per cent i es fixarà una distància mínima de dos metres.

- En restauració es flexibilitzaran les condicions d'aforament i d'ocupació si bé amb estrictes condicions de separació entre el públic.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH