dimecres, 5 de agost de 2020

València passarà a la Fase 1 de desescalada

|

Amb la Comunitat Valenciana es va reunir precisament aquest dijous el ministre de Sanitat, Salvador Illa , a terme de la compareixença setmanal al Congrés dels Diputats.El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en una imatge recent.
Males dades de l'estudi de seroprevalença


Tan sols el 5% de la població espanyola hauria superat la malaltia produïda pel COVID-19 segons la primera onada de l'estudi de seroprevalença. L'estudi mostra, a més, una gran variabilitat entre zones geogràfiques. A la Comunitat de Madrid, per exemple, la presència d'anticossos supera el 11%, mentre que en cap de les províncies gallegues depassa el 3%.


"Aquest estudi ens aporta una radiografia de l'epidèmia del nostre país i la conclusió que hem tret és que ve a confirmar les hipòtesis sobre les quals hem treballat i en què es fonamenta el pla de desescaldada", ha dit el ministre de Sanitat , Salvador Illa.


Els resultats donen a conèixer que menys de l'10% dels espanyols té anticossos desenvolupats arran de l'contacte amb el virus. Això vol dir que la immunitat de grup encara està lluny d'haver-se aconseguit, ja que aquesta situació sol fixar-se al voltant de l'60% o 70% de persones immunitzades.


Mapa primera onada de seroprevalença

Mapa de la primera onada de l'estudi de seroprevalença

L'estudi, dissenyat per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i elaborat en col·laboració amb les comunitats autònomes, va començar a realitzar-se el passat 27 d'abril i té com a objectiu estimar el grau d'immunització de la població espanyola enfront de l'coronavirus.


L'objectiu és estimar la prevalença d'infecció de el nou coronavirus a Espanya mitjançant la determinació d'anticossos enfront de virus per comunitats autònomes, províncies, edat i sexe. Per a això, es va a estudiar, en tres onades, a 90.000 persones de totes les edats, comunitats i províncies, a les quals se'ls convida a participar per telèfon.


El ministre de Ciència i Educació, Pedro Duque, ha destacat que el treball és un dels "més sòlids" dels països occidentals tant pel grau de representativitat que té i pel nombre de proves fetes. "És enormement ambiciós i estem molt orgullosos d'ell mateix", ha dit.

I és que, tal com ha recordat el secretari general de Sanitat, Faustino Blanc, a les persones que hi participen se'ls realitza un test ràpid de immunocromatografia, per tal de conèixer la presència, o no, d'anticossos en sang; i un test de mesura d'anticossos en sèrum, el qual es realitzarà de forma centralitzada en els participants que acceptin l'extracció per venopunció de la mostra de sang.


Segons ha explicat la directora executiva de l'estudi, Raquel Yotti, l'anàlisi d'aquestes proves ha estat realitzada per 28 laboratoris de microbiologia situats a tot Espanya. Així mateix, els participants han de respondre un qüestionari epidemiològic per tal de conèixer l'existència d'un diagnòstic previ de l'Covid-19, la presència o antecedents de símptomes compatibles amb aquesta malaltia i els principals factors de risc coneguts.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH