diumenge, 25 de octubre de 2020

El tabac mentolat queda prohibit des d'aquest dimecres a Espanya

|

El Ministeri de Sanitat ha informat que a partir d'aquest dimecres no es podran fabricar, distribuir ni vendre dins d'Espanya i de la Unió Europea les marques comercials de tabac que continguin mentol.


Pawel Czerwinski 7USMFYqt1NI unsplash


Finalitza així la moratòria establerta per la Unió Europea per als productes amb aroma característica a què es refereix l'article 5.5 de Reial Decret 579/2017 ja sigui com aroma present en la seva composició o en càpsules dosificadores en filtres.


Aquesta decisió part de l'compromís dels estats membres en la lluita contra el tabaquisme, recollit en la Directiva 2014/40 / UE. El motiu és que aquests productes afavoreixen la introducció de nous consumidors de tabac, sobretot joves, i dificulten la possibilitat de deixar-ho.


A més, segons ha assenyalat el departament que dirigeix Salvador Illa, el mentol inclòs dins el producte serveix per emmascarar el sabor amarg de l'tabac en combustió, té un efecte anestèsic, és capaç d'adormir la boca i la gola, i conté propietats descongestionants i refrescants de les mucoses, de manera que "emmascara" l'efecte irritant, la picor i la congestió de les vies respiratòries altes originat pel fum, fent-ho "més acceptable" per al jove que s'inicia en el consum i afavorint el retorn a l'consum.


El mentol té també un efecte dilatador dels alvèols pulmonars, el que provoca una absorció més ràpida de la nicotina de tabac per part de l'consumidor, que té un potent efecte addictiu. De fet, segons Sanitat, això augmenta, indirectament, el potencial addictiu del producte en el seu conjunt.


"Aquests sabors i aromes s'incrementen, per tant, l'atractiu del producte i hi ha la falsa percepció que són més saludables o menys nocius que la resta de cigarrets o tabac de liar. Per això, hi ha alguns consumidors que opten per aquesta alternativa en lloc de deixar-ho definitivament, el que incideix negativament en la seva salut i qualitat de vida ", rasa Sanitat.


L'incompliment d'aquesta norma constitueix una infracció administrativa greu segons el que recull l'article 19.3 w) de la Llei 28/2005, de 26 de desembre, de mesures sanitàries enfront del tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes de tabac.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH