dilluns, 13 de juliol de 2020

Mercadona actualitza les mesures sanitàries per a fer front al Covid-19

|

Amb l'objectiu de protegir la salut i seguretat dels nostres clients i treballadors, a més d'assegurar el proveïment de les botigues, Mercadona informa que procedeix a actualitzar les mesures adoptades els dies 16, 19, 23 i 26 de març, 3 d'abril, 11 i 14 de maig, completant

amb una altra addicional que entrarà en vigor dilluns 1 de juny. Per a una millor identificació, s'assenyala en verd en el comunicat.


Mercadonaimagenderecurso 1
1.- RECOMANACIONS GENERALS PER ALS CLIENTS


- S'informarà els clients de les recomanacions generals per a acudir a realitzar l'acte de compra, tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials. Entre aquestes recomanacions estan: o Acudir només una persona a realitzar la compra (no en família, o amb nens o grups). • No acudir a realitzar la compra persones que formin part dels grups de risc; gent gran, persones amb malalties cròniques ...
 • Persones que tenen preferència per accedir a les seves compres a les botigues: majors, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris. A més dels col·lectius anteriors, també tenen preferència el personal sanitari, forces de seguretat, bombers i personal d'atenció social, degudament acreditats.
 • Espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment. Amb això, es garanteix poder atendre a tots els clients cada dia.
 • Per solidaritat, fer la compra amb agilitat i rapidesa.
 • No emmagatzemar innecessàriament productes: el subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit.
 • Pagar preferentment amb targeta i evitar l'ús de diners en efectiu.
 • La responsabilitat última de complir les recomanacions de distància, aforament màxim, etc. implantades recau en les pròpies persones que han de respectar-les. Així com utilitzar guants per manipular els productes peribles i que estan a la seva disposició en el centre.
- Per continuar atenent els col·lectius més desfavorits, es reactiven els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia venia col·laborant habitualment.


- Igualment, i a l'objecte de donar resposta a una necessitat actual dels clients, Mercadona a partir de dijous que ve 14 de maig, començarà a incorporar al seu assortiment, sota la marca Deliplus, mascaretes higièniques no reutilitzables en pack de 10 unitats a un preu de venda de 6 euros el pack.


2.- MESURES EN ELS SUPERMERCATS


- AFORAMENT: Es controla l'aforament dels supermercats i es senyalitza la

distància mínima exigida entre persones. • La responsabilitat d'ordenar l'aforament interior de la botiga serà de l'responsable de l'establiment i, si escau, de la persona o de l'agent de seguretat privada designat per ell.
 • Cada establiment tindrà concretat l'aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d'1 metre entre qualsevol persona. Així mateix, comptarà amb l'aforament màxim permès, complint amb la normativa de manera que no es permetrà l'accés un cop complet l'esmentat aforament, mentre no abandonin l'establiment altres clients.
 • A la via pública d'accés a cada supermercat estarà marcada una distància mínima d'1 metre per a les persones que esperin el seu torn d'entrada a les portes dels supermercats,
 • que s'ha de respectar per poder accedir a la mateixa.


- INTERIOR DEL LOCAL: es garanteix la separació mínima d'un metre entre clients amb recomanacions del personal de l'establiment, amb el suport de cartells reforçant aquestes mesures, i també estaran marcats els límits d'1 metre al terra de la secció de Peixateria i les línies de caixes.


- HORARI: l'horari d'obertura a partir de l'1 de juny serà de 09:00 a 21:00 hores. Si bé, i donada l'excepcionalitat de la situació, s'anirà adaptant a les circumstàncies canviants,

modificacions que, si es porta a terme, s'han de comunicar en cada moment.


3.- PROVEÏMENT i ASSORTIMENT


- Les botigues romandran proveïdes reforçant i garantint el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat, perquè els nostres clients puguin realitzar la seva compra diària.


- Amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària, no s'admeten, en cap cas i sota cap concepte, devolucions de producte.


4.- RECOMANACIONS i MESURES INTERNES


Amb l'objectiu de reforçar les mesures de seguretat i salut per als clients i treballadors, des del dilluns 23 de març de 2020 i durant la setmana, es va procedir a la instal·lació progressiva de mampares de metacrilat de protecció / separació en la secció de caixes de tots els supermercats.


Així mateix, Mercadona ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les que es troba el lliurament per l'empresa d'ulleres de protecció ocular i els estris d'higiene i prevenció necessaris tant en botigues com en blocs logístics i magatzems, i l'adopció dels criteris específics pel que fa a la salut, garantint distàncies i aforaments en totes les seves dependències.


Igualment, s'han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les nostres instal·lacions (botigues, blocs logístics i magatzems), amb serveis externs.


També s'ha procedit a la instal·lació en cada supermercat de gel desinfectant i paper perquè els clients puguin procedir a la neteja de l'mànec del carro, reforçant la seva higiene. Així mateix, s'adopta la mesura d'ús obligatori de guants per part dels clients (els treballadors ja els fan servir), del mateix tipus que s'utilitzen en la secció de Fruita i Verdura, que la

companyia posa també a la seva disposició en els accessos als supermercats.


En aquests moments, i d'acord amb la situació excepcional en què està immersa el país, a Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment d'aquestes

mesures.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH