diumenge, 12 de juliol de 2020

Per garantir el futur de la planeta és prioritari tenir cura de la natura i preservar la seva diversitat

|

Protegir la biodiversitat i lluitar contra l'escalfament global formen part del mateix esforç per garantir el futur de la planeta. La rica varietat de formes de vida del nostre planeta ens proporciona aigua, aire, i aliments, és font de coneixement científic i de medicaments, i contribueix a mitigar els efectes del canvi climàtic. Tenir cura de tot això és la nostra obligació i a més és la millor inversió per aconseguir un món més segur, sa i habitable.


Aiguesbarcelona


El Dia Mundial del Medi Ambient , que se celebra cada 5 de juny, posa en aquest 2020 l'accent en la relació entre biodiversitat, canvi climàtic i salut. Els episodis de sequera seguits de pluges torrencials, com la recent tempesta Glòria, i, sobretot, l'actual pandèmia del Covid-19 constitueixen una poderosa crida d'atenció perquè reflexionem sobre els efectes d'un creixement desmesurat que degrada els ecosistemes i ens deixa desprotegits davant de noves amenaces.


Tormentagloria

Imatges que del temporal Glòria a Catalunya.


L'aigua, element indispensable per a la vida, és fonamental en aquesta batalla. Aigües de Barcelona , fidel al seu compromís amb el medi ambient, incorpora solucions basades en la naturalesa i transforma les infraestructures del cicle integral de l'aigua en infraestructures verdes , potenciant les zones enjardinades i la repoblació d'espècies autòctones de flora i fauna. Així mateix, desenvolupa solucions tècniques per a la protecció de litoral i les aigües costaneres, i protegeix els aqüífers mitjançant la seva recàrrega artificial.


Per combatre el canvi climàtic i l'escalfament global, Aigües de Barcelona compra energia verda i produeix energia renovable (21.228.583 kWh generats el 2019), contribueix a la mobilitat no contaminant amb una flota de 131 vehicles sostenibles i avança cap a la neutralitat de carboni amb una reducció del 41,20% en les seves emissions respecte a 2015.


En la seva aposta per l'economia circular i la innovació tecnològica, la companyia és pionera al món en la transformació de les depuradores en Ecofactories , un model que dóna valor a tots els residus i garanteix l'autonomia energètica de les plantes. Així mateix, defensa la utilització d'aigua regenerada, augmentant la capacitat de reutilització per a diferents usos.


Ecofactorias


Mantenir l'equilibri al planeta requereix l'esforç i la col·laboració d'administracions, empreses i persones. És per això que Aigües de Barcelona impulsa aliances amb altres companyies i iniciatives públiques i privades per promoure les ciutats intel·ligents i resilients a Catalunya, preparades per a fer front a les noves condicions derivades del canvi climàtic. En aquest context, es fa més necessari que mai la inversió en infraestructures verdes.


Protegir la riquesa dels nostres ecosistemes i lluitar contra el canvi climàtic és avançar cap a un món millor, més sostenible i on la solidaritat preval per sobre dels interessos particulars. Perquè tots els éssers que poblem la Terra formem part d'aquest miracle compartit que és la vida.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH