dissabte, 19 de setembre de 2020

Espanya és un dels països europeus amb menys vacants d'ocupació

|

Durant el segon trimestre del 2020, quan els Estats membre de la UE van començar a aplicar les mesures de contenció del Covid-19 més dures, la taxa de disponibilitat d'ocupació, tant a la zona de l'euro com a la Unió Europea (UE) es va contraure fins al 1,6%, reduint-se des del 1,9% en el primer trimestre del l'any i el 2,3% del segon trimestre del 2019, segons xifres publicades per Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea.


Treballadors, treballador, treball, Seguretat Social, Oficina d'ocupació, funcionari, funcionaris, ocupació, llocs de treball, oficines, empresa, empreses


A la zona euro, la taxa de disponibilitat d'ocupació del segon trimestre del 2020 va ser de l'1,3% a la indústria i la construcció i de l'1,7% en els serveis, mentre que a la UE, la taxa va ser lleugerament superior en la indústria i la construcció (de l'1,4%) i igual en els serveis (1,7%).Espanya, a la cua, gairebé un punt per sota de la mitjana

Mentre que la mitjana de la taxa de disponibilitat d'ocupació a Europa és de l'1,6%, Espanya registra una xifra molt inferior, d'un 0,7%, només per sobre de Grècia (on és del 0,3%).


Registren taxes iguals a la d'Espanya Romania, Polònia, Portugal i Irlanda.


Entre els Estats membres per als quals es disposa de dades comparables (Dinamarca i França estan exclosos), les taxes més altes de llocs vacants en el segon trimestre de 2020 es van registrar a República Txeca (5,4%), Bèlgica (3,1 %) i Àustria (2,6%).En comparació al mateix trimestre de l'any anterior, la taxa de disponibilitat d'ocupació va baixar en vint-i-cinc estats membres, es va mantenir estable a Bulgària i va augmentar a França (0,1 punts percentuals). Els majors descensos es van registrar a Malta (-1,6 pp), Alemanya (-1,2 pp), Letònia i els Països Baixos (tots dos -1,0 pp).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH