divendres, 23 de octubre de 2020

Treball estima que les empreses pagaran 790 milions a l'any en càrregues administratives per teletreball

|

El Ministeri de Treball i Economia Social xifra en més de 790 milions d'euros a l'any el cost que hauran d'afrontar les empreses en càrregues administratives a partir de la nova regulació del teletreball aprovada aquesta setmana pel Govern.


La ministra de Treball i Economia Sòcia, Yolanda Díaz


Així es desprèn de la memòria d'impactes que acompanya el decret llei aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres, a partir de l'estimació que treballarà a distància amb caràcter regular un de cada cinc treballadors a Espanya.


En la seva estimació, Treball assenyala que, d'acord amb les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), l'any passat un 8,3% dels treballadors va recórrer a el teletreball, i segons l'enquesta de Eurofound, el percentatge dels que van començar a fer-ho amb la pandèmia va arribar al 30%.


De la seva banda, el Banc d'Espanya creu que set de cada deu treballadors podria teletreballar, al menys ocasionalment. Per això, Treball estima en el 20% de la població ocupada a l'efecte dels acords de teletreball que han de ser comunicats, 3.720.000 de treballadors d'acord amb la extrapolació a partir de l'EPA del segon trimestre de l'any.


A partir d'aquí, a Treball li resulten 790 milions d'euros de la suma de el cost dels diferents tràmits, sent el més costós l'obligació de l'empresa de lliurar a la representació legal dels treballadors una còpia de tots els acords a distància i de les seves actualitzacions (372 milions a l'any, a 100 euros per cada enviament, i estimant-se una freqüència d'una vegada a l'any).


Més de 14,8 milions resultarien de l'enviament de la còpia d'aquests acords i les seves modificacions a l'oficina d'ocupació (amb un cost unitari estimat menor, de 4 euros), i 186 milions l'obligació d'informar els teletreballadors i a la representació sindical dels llocs de treball vacants de caràcter presencial.


Per informar de les possibilitats d'ascens que es produeixin, siguin presencial o a distància, s'estima un cus de 124 milions d'euros, mentre que el lliurament de l'informe escrit a la persona treballadora i delegats de prevenció que justifiqui la necessitat de la visita, a efectes de riscos laborals es calcula en 93 milions.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH