dissabte, 24 de octubre de 2020

Espanya ocupa el segon lloc dels països europeus en serveis públics digitals

|

La situació de les administracions públiques espanyoles en els serveis públics digitals és molt bona. Així es desprèn de l'Índex d'Economia i Societat Digital (DESI), un instrument que estudia l'evolució dels estats membres en competitivitat digital i que publica la Comissió Europea.


digitalizacion


Per realitzar aquest índex, s'analitzen cinc indicadors: la connectivitat, el capital humà, l'ús d'internet, la integració de la tecnologia digital i els serveis públics digitals. És precisament en aquest últim indicador en el qual Espanya ha avançat molt en els últims temps i s'ha situat en segon lloc del rànquing dels països europeus. En 2019, va aconseguir una puntuació de 80.9, mentre que aquest any ha estat de 87 punts.


En l'apartat de serveis públics digitals, el estudi analitza cinc indicadors: usuaris d'administració electrònica, formularis pre-emplenats, compleció de serveis en línia, serveis públics digitals en empreses i dades obertes. I en tots ells, Espanya supera amb escreix la mitjana dels seus socis europeus.


MARGE DE MILLORA

No obstant això, la situació espanyola en la resta dels indicadors mostra que hi ha un clar marge de millora, encara que l'anàlisi evidència millores en gairebé tots els paràmetres analitzats, el que li ha permès pujar un lloc en l'escala respecte a 2019 i assolir el top ten.


En l'estudi d'aquest any ha aconseguit arribar el segon lloc en tant a l'índex de dades obertes, i destaca que s'ha fet un esforç considerable en l'actualització de l'Estratègia Nacional de Ciberseguretat. Igualment destaca les bones dades en l'indicador de la connectivitat, en què Espanya ocupa la quarta posició.


Per contra, en dos aspectes el país se situa lluny dels llocs de cap i per sota de la mitjana europea. Es tracta dels indicadors de capital humà, el que obté una pitjor valoració, i en el d'integració digital a l'empresa.


BIG DATA

Tampoc en l'ús del Big Data a les petites i mitjanes empreses l'informe deixa en una bona posició a Espanya, ja que el situa lleugerament per sota de la mitjana europea. L'ús de dades en les pimes espanyols està en el 11% mentre que la mitjana europea se situa en el 12%.


A més, l'ús del comerç on-line tampoc ha aconseguit a Espanya un volum considerable comparant-ho amb la resta dels països europeus. A Espanya aquest volum és el 9% del total del comerç, mentre que la mitjana europea està en el 11%. Això situa el país en l'onzè lloc.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH