dissabte, 28 de novembre de 2020

Més de la meitat de les pimes d'Europa podria tancar en els propers dotze mesos si la Covid-19 no remet

|

Més de la meitat de les petites i mitjanes empreses del Vell Continent (55%) veu perillar el seu futur sense una millora substancial de la seva facturació i es planteja tancar en els propers dotze mesos com a conseqüència de l'impacte advers de la crisi del coronavirus en seus ingressos, segons apunta un estudi elaborat per McKinsey.


Seu d'el Consell d'Europa a Estrasburg.


L'enquesta, realitzada el passat mes d'agost per la consultora entre 2.200 pimes de cinc grans economies europees (Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Regne Unit) reflecteix el profund impacte sofert per les empreses, amb caigudes dels ingressos en al voltant de l'70 % d'elles.


Les pimes d'Itàlia i Espanya es mostren com les més perjudicades, amb un 80% i un 77%, respectivament, assenyalant una caiguda de la facturació per la pandèmia. De fet, un 33% dels consultats a Espanya van assenyalar que aquest descens va ser molt important, mentre que a Itàlia el percentatge va ser del 30%, en línia amb el Regne Unit.


De fet, poques pimes europees es van mostrar optimistes de cara al futur de l'economia i al voltant del 80% va qualificar de dèbil o molt dèbil la conjuntura econòmica actual, tot i que es van observar profundes divergències entre països, amb un 39% de pimes optimistes, davant tot just un 10% a Itàlia i un 11% a Espanya.


D'aquesta manera, el nombre de petites i mitjanes empreses europees que sobreviurà a la crisi dependrà en gran mesura del curs futur incert de la pandèmia i del cost que tingui sobre els ingressos d'aquestes.


En aquest sentit, el 55% de les pimes enquestades va expressar la seva preocupació pel risc de tancament en el curs dels propers dotze mesos si els ingressos es mantinguessin estables, mentre que si la situació empitjorés, amb una caiguda addicional de les vendes d'entre el 10% i el 30%, al voltant del 77% de les empreses es plantejaria tancar per a setembre de 2021.


Si la situació millorés i els ingressos augmentessin entre un 10% i un 30%, encara un 39% de les pimes va expressar la seva preocupació sobre la seva capacitat de seguir amb la seva activitat per a setembre de 2021.


Així mateix, a nivell general, un 11% dels enquestats va advertir el risc de declarar-se en fallida en un termini de sis mesos, incloent un 13% a França i un 11% a Espanya, mentre que a Itàlia ia Alemanya aquest risc era contemplat pel 10% dels participants en l'enquesta i per un 9% de les pimes consultades al Regne Unit.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH