diumenge, 6 de desembre de 2020

CaixaBank i Bankia esperen que els seus accionistes es reuneixin al desembre per votar la fusió

|

Els consells d'administració de CaixaBank i Bankia s'han reunit aquest véns i, després d'obtenir el vistiplau de l'expert independent BDO, han decidit convocar les seves respectives juntes generals extraordinàries a l'inici del pròxim mes de desembre, on els seus accionistes hauran de votar el projecte comú de fusió entre les dues entitats.


CaixaBank i Bankia



En concret, CaixaBank celebrarà la seva reunió al Palau de Congressos el proper 2 de desembre a les 11 hores en primera convocatòria i en el mateix lloc i hora però a l'endemà en segona convocatòria. Previsiblement tindrà lloc el 3 de desembre, segons un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


De la seva banda, Bankia reunirà els seus accionistes també a València, al Palau de Congressos, l'1 de desembre a les 12 hores i el 2 de desembre, al mateix lloc ia la mateixa hora, i és previsible que se celebri en primera convocatòria .


Si és el cas, els accionistes de l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri també hauran d'aprovar l'extinció de la societat absorbida i traspàs en bloc de tot el seu patrimoni, a títol universal.


Els accionistes i inversors, obligacionistes i representants dels treballadors tenen ja en les respectives webs corporatives la documentació relacionada amb la fusió entre CaixaBank i Bankia, entre la qual es troben: el projecte comú de fusió, els informes dels administradors sobre el projecte juntament amb les opinions d'experts financers i una anàlisi sobre l'augment de capital inherent.


També disposen d'un altre informe sobre l'augment de capital necessari per atendre la conversió de les dues emissions de bons perpetus contingents convertibles que Bankia té en circulació, els comptes anuals individuals i consolidats i informes de gestió dels tres últims exercicis de CaixaBank i de Bankia.


Igualment, podran accedir als balanços de fusió juntament amb els corresponents informes d'auditoria, els estatuts socials vigents incorporats a escriptura pública, la composició del consell d'administració de les dues entitats i la identitat dels administradors de la nova CaixaBank que seran proposats com a conseqüència de la fusió.


CADA COP MÉS A PROP DE COMPLETAR

L'operació de fusió per absorció de Bankia per CaixaBank dóna així un pas més i es preveu que estigui completada en el primer trimestre del 2021, un cop rebudes totes les autoritzacions reguladores necessàries.


L'equació de bescanvi de la transacció s'ha acordat en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima de el 20%. D'aquesta manera, els accionistes de CaixaBank representaran el 74,2% del capital de la nova entitat i els de Bankia, el 25,8%.


CriteriaCaixa, entitat controlada a el 100% per la Fundació Bancària La Caixa, es mantindrà com a accionista de referència de la nova CaixaBank amb al voltant del 30% de l'accionariat, mentre que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) arribarà al 16,1%, des de la seva participació superior al 60% que manté actualment.


La nova entitat superarà els 664.000 milions en actius totals i sumarà més de 20 milions de clients, així com una quota en crèdits i dipòsits de el 25% i 24%, respectivament.

CaixaBank i Bankia han estimat que en un horitzó de cinc anys la nova entitat generarà progressivament sinergies d'ingressos de 290 milions d'euros anuals. Pel que fa a les despeses, preveuen aconseguir estalvis recurrents de costos de 770 milions d'euros anuals (de forma plena a partir de 2023).


Les dues entitats creuen que la seva sòlida posició de capital permetrà absorbir els costos de reestructuració i els ajustos de valoració, resultant en una ràtio de capital CET1 de el grup combinat de l'11,6%.




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH