L'Hospital El Pilar incorpora la teràpia tèrmica amb vapor per tractar la hiperplàsia benigna de pròstata

|

El Servei d'Urologia de l'Hospital del Pilar de el Grup Quirónsalud ha incorporat una nova tècnica per al tractament mínimament invasiu de la hiperplàsia benigna de pròstata amb vapor d'aigua, coneguda com Rezum.
Hospital L'Pilar Quiron Salut


@HospitalElPilar


Aquesta tècnica utilitza radiofreqüència per generar vapor d'aigua que s'injecta a la pròstata. En contacte amb el teixit prostàtic, el vapor es refreda i es condensa alliberant l'energia tèrmica emmagatzemada, provocant la necrosi cel·lular de manera que es redueix el volum de el teixit prostàtic adjacent a la uretra i solucionant els problemes ocasionats pel creixement de la pròstata.


Què és la hiperplàsia de pròstata?


La hiperplàsia de pròstata és el creixement benigne de la glàndula prostàtica. Es tracta d'un trastorn associat a l'edat i amb una alta prevalença. Tant és així que un 50% dels homes amb edats entre els 50 i els 60 anys la pateixen. En aquells amb més de 80 anys, el percentatge puja fins al 90%. És per tant un trastorn que en els propers anys s'espera que augmenti significativament amb l'envelliment de la societat.


"Aquest engrandiment de la pròstata pot produir obstrucció de la via urinària amb una sèrie de símptomes miccionals i complicacions urològiques que afecten directament la qualitat de vida dels pacients" afirmen els directors de el Servei d'Urologia de l'Hospital del Pilar Dr. Santiago Bucar i el Dr. Juan José Matias.


La Hiperplàsia benigna de pròstata es pot tractar amb alfablocadors però aquest tractament presenta efectes secundaris, com l'ejaculació retrògrada, i poden perdre eficàcia amb el temps.


Hiperplàsia benigna de pròstata
"Fins fa poc l'alternativa als fàrmacs era l'opció quirúrgica, ja sigui cirurgia oberta, resecció o enucleació mitjançant làser o bé resecció transuretral (RTU) de la pròstata, en les que poden existir complicacions com la incontinència urinària, sagnat que requereixi transfusió o la disfunció erèctil i l'ejaculació retrògrada. La tècnica Rezum, a més de ser un tractament mínimament invasiu que es realitza de forma ambulatòria, permet conservar aquestes funcions sexuals "afirma el Dr. Bucar.


A l'tractar-se d'una intervenció mínimament invasiva, es redueixen també els riscos associats i els efectes secundaris. El màxim que pot arribar a produir-se són molèsties lleus a l'orinar, coïssor o una petita presència de sang en l'orina és el màxim que pot arribar a produir-se. En tot cas es tracta d'efectes temporals i transitoris. Els símptomes comencen a millorar a partir de les dues setmanes.


Quirónsalud és el grup hospitalari líder a Espanya i, juntament amb la seva matriu Fresenius-Helios, també a Europa. Compta amb més de 40.000 professionals en més de 125 centres sanitaris, entre els quals es troben 47 hospitals que ofereixen prop 7.000 llits hospitalaris. Disposa de la tecnologia més avançada i d'un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional.


Entre els seus centres, es troben el Centre Mèdic Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Fundació Jiménez Díaz, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Policlínica de Guipúscoa, etc.


El Grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals són universitaris) i la investigació mèdic-científica (compta amb l'Institut d'Investigació Sanitària de la FJD, únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i innovació).


Així mateix, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l'experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant més de 1.600 projectes d'investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre d'altres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH