dimarts, 21 de setembre de 2021

El personal de vol pot ser sotmès a controls de drogues i alcohol

|

La Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha publicat la Guia per a la Prevenció i Detecció de substàncies Psicoactivas que facilita als operadors el compliment dels requisits que estableix la nova normativa europea.


Avions de Ryanair


@EPDesprés de l'accident de Germanwings (2015), l'Agència Europea de Seguretat Aèria va definir una sèrie de riscos per a la seguretat aèria i va emetre recomanacions per a mitigar-los. L'aplicació d'aquestes recomanacions exigeix canvis en la normativa, introduint a partir de l'2020.08.14 l'aplicació d'una política de prevenció i detecció de l'ús abusiu de substàncies psicoactives per part de l'operador, posposada a febrer de 2021 per la pandèmia.Aquesta guia facilita la supervisió d'AESA assentant unes bases per estandarditzar els criteris de compliment per a tots els operadors.La principal novetat és que es defineixen els escenaris en què la tripulació de vol i cabina pot ser sotmesa als controls: 1) Si es sospita i després avaluació duta a terme per personal entrenat, 2) Després d'seriós accident o incident Reglament (EU ) 996/2010, 3) Abans de la contractació i 4) Sense previ avís, com a part d'un seguiment mèdic periòdic.Aquests controls de substàncies psicoactives, com alcohol i drogues, es realitzaran als tripulants per impedir que s'entri o romangui en una aeronau sota els efectes d'aquestes substàncies en un grau que pugui posar en perill la seguretat de l'aeronau o els seus ocupants.


Les proves les duran a terme una empresa o laboratori degudament autoritzat per la Conselleria de Sanitat corresponent, la qual informarà l'operador, mantenint garanties de confidencialitat mèdica. L'operador ha de remetre la informació a l'Agència Estatal.


AESA és la responsable de l'anàlisi de la informació remesa i d'acord amb això, de procedir a l'actuació corresponent. En el cas d'un positiu, s'iniciarà procediment per posar en marxa mesures cautelars, suspendre certificat i comunicar el procés a seguir per a l'eventual aixecament d'aquestes mesures.


En cas de resultat positiu confirmat, l'aerolínia informarà AESA ia l'autoritat responsable de el personal afectat, com ara l'avaluador mèdic. Si l'operador té coneixement a través de el laboratori que un tripulant ha resultat positiu aquest procedirà a la seva desprogramació fins que no consti una confirmació negativa.


A més, ha de comunicar aquesta informació a la Divisió de Medicina Aeronàutica de la Divisió de Llicències a el personal aeronàutic d'AESA, que podria procedir a la suspensió o revocació de l'certificat mèdic de l'tripulant.


En el cas que la llicència de l'tripulant hagi estat expedida per un altre Estat, l'operador ha d'informar igualment a l'autoritat que hagi emès la llicència. L'operador prestarà suport a l'tripulant afectat ja sigui un cas puntual de consum de substàncies psicoactives o un problema sistemàtic que requereixi tractament o un suport específic, tot això canalitzat a través del programa de suport a l'tripulant de vol.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH