dimarts, 7 de desembre de 2021

PACMA presenta una querella contra Vivotecnia per maltracte animal

|

Más Madrid exige el cierre inmediato del laboratorio Vivotecnia por maltrato a animales

@EP


PACMA, juntament amb Santuario Vegan, Salvando Peludos i Centro Rainfer, ha interposat una querella criminal contra el laboratori Vivotecnia, a la Comunitat de Madrid.


Les entitats animalistes han interposat la querella "arran de les horribles imatges que han commocionat tota la societat, en les quals es mostra com el personal d'aquest laboratori maltracta, humilia i fa pràctiques presumptament il·legals amb gossos, conills, ratolins, micos, porcs i altres animals emprats en l'experimentació".


Segons recorda PACMA, aquests enregistraments, que ha publicat Cruelty Free International, es van captar durant una investigació encoberta durant més de dos anys. Així mateix, "han deslligat la mobilització d'activistes animalistes que, des d'ahir dissabte, es van desplaçar a les instal·lacions de Vivotecnia per exigir el rescat dels animals".


A més de presentar la querella, que està oberta a adhesions, PACMA i les entitats animalistes han reclamat el decomís immediat dels animals "cruelment torturats a les instal·lacions", el tancament del laboratori i el cessament de la seva activitat.


A més de la mesura legal, alguns centres d'acolliment d'animals s'han ofert per fer-se càrrec dels animals si s'efectua el decomís, com el Santuario Vegan, en el qual conviuen centenars d'animals considerats de granja, el Centre Rainfer, especialitzat en rescat de primats, i Salvando Peludos, una protectora d'animals madrilenya.


La presidenta de PACMA, Laura Duarte, assegura des de la porta del laboratori Vivotecnia que "el més important ara mateix és rescatar tots aquests animals que encara estan engabiats i sofrint", motiu pel qual l'equip de PACMA ha anat a les instal·lacions, per reclamar el seu alliberament immediat. A més, Duarte reivindica que "no és un cas aïllat, sinó una pràctica habitual en

l'experimentació amb animals", per la qual cosa considera "urgent" la validació de mètodes alternatius d'experimentació per posar fi a una "crueltat".


EXIGEIXEN QUE ES DEPURIN RESPONSABILITATS


La Comunitat de Madrid ha publicat recentment un escrit anunciant que "suspèn l'activitat investigadora del laboratori Vivotecnia després de constatar en una inspecció indicis de maltractament animal".


Però els activistes animalistes exigeixen que es depurin responsabilitats i que s'investiguin a fons les irregularitats que s'han comès en aquestes instal·lacions.


Segons PACMA, algunes fonts asseguren que demà es podria iniciar el decomís dels animals i es podrien traslladar a centres de protecció animal. Tot i que PACMA celebra aquesta decisió, adverteix que analitzarà tota la informació sobre aquest assumpte i decidiran les accions a prendre.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.