dimarts, 21 de setembre de 2021

La Generalitat resol els dubtes sobre el nou toc de queda

|


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la declaració institucional per anunciar el toc de queda nocturn per 158 municipis catalans.

@EP


La notícia del nou toc de queda que la Generalitat vol imposar en 158 municipis catalans ha generat molts dubtes entre els ciutadans. Per aquesta raó ha publicat un document en el qual tracta de donar tota la informació de la qual es disposa per resoldre aquestes qüestions. Ho ha fet amb un format de pregunta-resposta, perquè sigui de més enteniment i llegibilitat.


Quan entra en vigor?

La resolució entrarà en vigor una vegada que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi resolt positivament i es publiqui al DOGC.


En la resolució s'inclouen els municipis afectats o només els paràmetres?

Sí, els municipis afectats i els paràmetres.


Què passa amb els municipis veïns dels que tinguin toc de queda?

Els municipis veïns també es veuran afectats. En concret 13 municipis que no compleixen amb els paràmetres però envoltats completament de municipis que sí.

 

Com es garantirà el compliment del toc de queda?

A l'igual que el toc de queda anterior, el compliment del toc de queda es farà principalment a partir dels dispositius de Mossos i policies locals. Serà imprescindible, novament, la màxima responsabilitat ciutadana.


Què multes s'aplicaran els que no compleixin el toc de queda?

No hi ha canvis. L'incompliment de les mesures es sanciona amb la mateixa base legal que fins ara (Decret llei 30/2020, de 4 d'agost). Les sancions seguiran oscil·lant entre els 300 i els 6000 €


Què excepcions existeixen per saltar-se el toc de queda?

Els desplaçaments per assistència sanitària d'urgència o anar a la farmàcia per raons d'urgència; anar o tornar de centre de treball; els professionals o voluntaris, degudament acreditats, per a realitzar serveis essencials, sanitaris i socials; els desplaçaments per a la recollida i cura de menors d'edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència en llocs diferents o la cura de mascotes i animals de companyia, de manera individual a la franja horària compresa entre les 4h i les 6h.


Quina durada tenen aquestes mesures?

Tenen una durada de 7 dies, fins a la nova revisió.


Què passa si un municipi deixa d'estar dins dels paràmetres? Surt automàticament o haurà d'esperar que finalitzi la resolució? 

Haurà d'esperar a que finalitzi la resolució.


Què passa si un municipi demana ser incorporat dins dels municipis amb toc de queda?

Caldrà esperar a la propera revisió; però ha de complir els criteris paramètrics.


Què passa si un municipi entra dins dels paràmetres en els pròxims dies?

S'inclourà en la propera revisió.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH