dissabte, 25 de setembre de 2021

El Govern central convoca tres línies d'ajuts per modernitzar el sector comercial

|

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat les convocatòries de les línies d'ajuts al sector comercial incloses en el component 13 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançades amb els Fons Europeus Next Generation EU, dotades amb un pressupost de 104 milions d'euros per 2021, ha informat el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.


La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

@EP


Aquests ajuts, els potencials beneficiaris seran les entitats locals, es distribuiran en tres línies d'actuació: mercats sostenibles en zones urbanes comercials, mercats sostenibles en zones rurals i enfortiment del sector comercial en zones turístiques.


La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat que aquestes ajudes tenen com a finalitat pal·liar els efectes que el Covid ha ocasionat en el sector comercial, tenint en compte l'especial vulnerabilitat de la mateixa a l'estar format majoritàriament per pimes i autònoms.


"A més, han de fomentar un sector comercial més resilient, competitiu, sostenible, digital que doni resposta als nous hàbits i models dels consumidors", ha assenyalat Maroto, que ha afegit que els objectius de les tres línies s'alineen amb els marcats per la Unió Europea i fan especial èmfasi en el medi rural.


La primera línia d'ajuts està dirigida al suport a mercats, zones urbanes comercials i canals curts de comercialització i persegueix finançar el desenvolupament, per part d'entitats locals, de plans i projectes de contingut tecnològic, innovador i de sostenibilitat, així com de millora de equipaments, dirigits al sector comercial que es trobi situat en la seva demarcació.


Aquesta línia compta amb una dotació de més de 200 milions euros per als anys 2021, 2022 i 2023. El termini de presentació de sol·licituds d'aquesta línia finalitzarà el 30 de setembre de 2021.


Dins el concepte mercats sostenibles, s'ha dissenyat una segona línia d'ajudes mercats en zones rurals amb subvencions destinades a donar suport a la implementació, modernització i foment de l'activitat comercial en zones rurals, millorant la competitivitat, sostenibilitat i diversificació de l'economia rural.


La seva dotació és de 15 milions d'euros a comprometre en tres anys (2021-2023). S'ha definit "camp" com el municipi de menys de 5.000 habitants o com una majoria simple de municipis que integren una entitat localitat supramunicipal que tingui menys de 5.000 habitants. Les sol·licituds es podran presentar fins al 6 d'octubre.


La tercera i última línia d'ajuts està destinada a l'enfortiment del comerç en zones turístiques i es dirigeix específicament a donar suport a aquells establiments comercials localitzats en zones turístiques i millorar l'experiència de compra dels turistes. Aquesta línia compta amb una dotació de 100 milions d'euros per a aquests tres anys. Les sol·licituds es podran presentar fins al 4 d'octubre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH