dilluns, 6 de desembre de 2021

Comença la 4a edició de l'Escola de Pensament Computacional i Intel·ligència Artificial

|

El Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP), mitjançant l'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i Formació del Professorat (INTEF) i en coordinació amb les administracions educatives de les comunitats autònomes, va iniciar aquest dilluns la quarta edició virtual de l'Escola de Pensament Computacional i Intel·ligència Artificial (EPCIA). Més de 750 docents participen en aquesta edició, l'impacte dels quals beneficiarà més de 10.000 alumnes de totes les etapes educatives no universitàries.


Artificial intelligence ge18adea67 1920

@Pixabay


El professorat participant és ampli i variat i imparteix docència a totes les etapes educatives no universitàries, des d'Educació Infantil fins a Batxillerat i Formació Professional.


Cap assignatura, àmbit, àrea de coneixement o mòdul no queda exclosa d'aquesta edició de l'EPCIA. S'ha organitzat perquè tot el professorat pugui desenvolupar les seves capacitats en pensament computacional i intel·ligència artificial, i també les del seu alumnat, a través d'activitats pròpies de les assignatures.


Amb aquest objectiu, l'EPCIA ha ampliat tant les àrees temàtiques que aborda com l'oferta formativa, amb un catàleg de fins a 30 blocs formatius amb diferents temàtiques i nivells de dificultat, organitzats al voltant de les 5 àrees temàtiques:
  1. Pensament computacional desconnectat 
  2. Programació per blocs
  3. Llenguatges de programació: Phython
  4. Robòtica
  5. Intel·ligència Artificial


Els 750 docents participants van iniciar aquest dilluns el primer bloc d'activitats. Aquesta fase de formació, en format virtual, és la primera de les tres en què s'estructura el projecte:


Fase de formació: s'estendrà fins al 28 de gener i inclou la superació de 3 blocs formatius, l'anàlisi de pràctiques docents ja existents i la creació d'un projecte per desenvolupar a l'aula amb l'alumnat.


Fase d'implementació amb l'alumnat: es desenvoluparà entre el 9 de febrer i el 9 de maig del 2022 i consisteix en el desenvolupament amb l'alumnat dels projectes dissenyats durant la fase de formació.


Fase de recerca: s'estén al llarg de tot el projecte, solapant-se amb les fases de formació i d'implementació.

1 Comentaris

1

Bon dia, Voldria deixar de rebre comunicacions. Gràcies.

escrit per Clara Sanz 26/oct/21    10:30 h.

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH