dilluns, 6 de desembre de 2021

Localitzen tres menors sostrets d'un centre de protecció i detenen quatre persones

|

Agents de l'Àrea de Protecció al Menor de la Unitat de Policia Adscrita a la Comunitat Autònoma d'Andalusia a Màlaga, han detingut l'11 de novembre passat quatre persones (avis i dues tietes maternes ), acusades d'un presumpte delicte de sostracció de menors.


Els fets es van succeir arran del requeriment, el 18 d'octubre passat, per part del Servei de Protecció de Menors de Màlaga, que sol·licitava col·laboració per a l'execució del Desemparament d'una menor de set anys.


Unitat de Policia Adscrita deté a Màlaga quatre persones per un delicte de sostracció de menors

Unitat de Policia Adscrita deté a Màlaga quatre persones per un delicte de sostracció de menors /@EP


A més, es donava la circumstància que els tres germans de la nena (també menors) es trobaven ja en un centre d'aquest tipus, on havien ingressat per voluntat de la seva família.


Al principi, davant la col·laboració que fins aquell moment havia mostrat la família, es va acordar el seu ingrés voluntari en un centre de protecció designat, evitant així situacions que poguessin victimitzar la menor, han informat des de la Junta en un comunicat.


Finalment, davant de la sorpresa dels investigadors, la família no va dur a terme l'ingrés de la menor al centre, que va desaparèixer amb la seva mare.


A més, els familiars, segons les indagacions, van propiciar la fugida del centre de menors dels altres tres germans, de 10, 13 i 15 anys. Els investigadors, des d'un primer moment, van treballar sobre la hipòtesi que la família materna dels menors havia organitzat la fugida dels nens i els familiars van responsabilitzar la mare, en parador desconegut amb la menor dels quatre germans.


Així, atesa la gravetat dels fets, i davant la possibilitat que la mare hagués fugit amb els seus quatre fills, els agents de la Unitat Adscrita van intensificar la investigació per a la resolució del cas.


Es van dur a terme nombroses gestions d'informació i investigació, alhora que es van establir diversos dispositius policials on es van identificar diverses persones.


D'aquesta manera, es va constatar que la mare va volar amb la seva filla al Marroc el 24 d'octubre, on viu el pare biològic de la menor, encara que sense reconeixement legal des que se'l va incoar expedient d'expulsió del territori espanyol i on té prohibit entrar-hi fins al 2028.


Els investigadors van constatar que la família materna amagava els altres tres menors en una barriada malaguenya, per la qual cosa es van comprovar diversos domicilis en diferents dates sense obtenir resultat.


Les indagacions realitzades van determinar que els nens van ser separats i allotjats a diferents domicilis per tal de dificultar la investigació policial i la seva localització. Finalment, després d'un nou dispositiu policial a la barriada de Màlaga on vivien, en què van participar una vintena d'agents, es registren diversos domicilis i en un es localitzen dos dels germans.


Els menors van ser trobats en condicions molt precàries (manca d'higiene i salubritat en un espai reduït) i ells mateixos van reconèixer que portaven 18 dies tancats allà custodiats per una tia materna.


L'altra germana va ser localitzada posteriorment en un altre habitatge proper a la barriada. La menor, igual que els seus germans, va reconèixer que va estar tancada durant 18 dies en una casa aliena a la família, però amb el consentiment d'aquests.


Els tres germans van ser ingressats a un Centre de Protecció de Menors de la província de Màlaga. Així, es va procedir a la detenció de quatre persones per sostracció de menors (avis i dues tietes maternes), que van passar a disposició judicial.


Respecte a la menor de set anys, l'Àrea de Protecció al Menor de la Policia Adscrita continua amb les gestions que en permetin el retorn a Espanya i es pugui executar la resolució de Desemparament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH