dimarts, 30 de novembre de 2021

La Diputació de Barcelona aprova inicialment un pressupost de 1.060 milions per al 2022

|

El pleno de la Diputación de Barcelona.

Ple de la Diputació de Barcelona @EP


El ple de la Diputació de Barcelona d'aquest dijous ha aprovat inicialment el Pressupost per al 2022 , que compta amb 1.060.120.000 euros –la xifra més elevada de la història de la institució–, i que augmenta en un 9,83% respecte aquest any, amb 94.886 euros més.


El diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, Carles Ruiz, ha presentat el Pressupost en roda de premsa mitja hora abans de debatre's al ple, on els comptes s'han aprovat amb el vot a favor de PSC, Junts, En Comú Guanyem , ERC i Tot per Terrassa; l'abstenció del PP, i el vot en contra de Cs.


Del total del Pressupost, uns 900 milions (el 85%) es destinaran als ajuntaments de la província, dels quals 400 milions es dedicaran a transferències directes i 500 a programes i serveis directes per als municipis, amb la intenció que suposi una "ajuda important" per fer front a la recuperació econòmica.


ES RECUPERA "PRÀCTICAMENT LA NORMALITAT"


Ruiz ha celebrat que el marc actual de reactivació econòmica després de la pandèmia hagi permès que la Diputació recuperi "gairebé la normalitat" en els seus comptes i que aquest moment afavoreixi la capacitat d'inversió de les administracions locals i la possibilitat d'impulsar programes de resiliència i recuperació.


Així, ha destacat que l'objectiu del pressupost és mantenir els recursos als ajuntaments, la capacitat transformadora de les polítiques i donar suport als municipis perquè puguin abordar la seva capacitat de resiliència, així com la transformació digital i l'emergència climàtica.


Ha dit que el que permet aquest augment de pressupost és que l'Estat hagi incrementat les aportacions que destina a la Diputació, perquè "suposa mantenir els nivells d'ingressos prepandèmia" i alhora incrementar-los respecte a l'any passat.


En aquest sentit, ha subratllat que lʻincrement de pressupost de la Diputació suposa directament el creixement de recursos per als ajuntaments, un fet que ha celebrat ja que "els municipis tenen un increment de recursos molt superior al de lʻany passat".


CONSOLIDACIÓ I IMPULS A PROGRAMES


El compromís de la Diputació és mantenir el conjunt de programes i serveis ja consolidats, com el Catàleg de Serveis --al qual destinarà 127,6 milions-- i el Programa General d'Inversions, amb 77,18 milions; i alhora que vol impulsar noves accions, com el Pla de Clima, i apostar pels projectes transformadors que ja ha iniciat el 2021.


Altres programes que es beneficiaran dels comptes (que consoliden el compromís de la corporació amb la implantació de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS) són el Pla de Resiliència Local (50 milions), la gestió forestal i la prevenció d'incendis (13,7), el programa de modernització de polígons (3,5), actuacions al patrimoni històric (1,9) i el Servei Local de Teleassistència (15,6).


73,4 MILIONS D'INVERSIÓ


Els comptes preveuen destinar 73,4 milions a inversions (un 6,92% de total del pressupost) i preveuen fer-ho a través d'inversions en obres públiques (39,1 milions), inversions gestionades per altres ens públics (6,5), i maquinària, instal·lacions i utillatge (6,4).


Destaca la inversió al projecte Smart Road, amb 9,44 milions d'euros, al Pla de seguretat viària, amb 15,43, i a la Xarxa Local de Carreteres derivades dels convenis amb la Generalitat, amb 15,2 milions.


A més, es preveuen actuacions com ara la rehabilitació de l'edifici 12 de l'Escola Industrial, la restauració de la muralla del monestir de Sant Cugat del Vallès, la gestió de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, el nou sistema d'alerta hidrològica del riu Besòs i l'adquisició d'un nou vehicle per oferir un servei semblant al bibliobús a municipis molt petits.


Al capítol d'ingressos, es destinaran 594,3 milions d'euros a transferències corrents (el 56,1%), 152,9 milions a impostos directes (el 14,4%), 112,8 a impostos indirectes (el 10, 6%), 9,9 milions a altres ingressos no financers (0,9%) i 190,3 milions d'euros a actius financers (18%).


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH