El CP Puig dels Basses denúncia que la falta personal en el centre posa en perill la integritat física dels funcionaris

|

El CP Puig dels Basses denúncia que la falta personal en el centre posa en perill la integritat física dels funcionaris

Quan amb prou feines fa un any de l'obertura del Centre Penitenciari Puig dels Basses, els problemes relacionats amb la falta de personal no s'han solucionat sinó que encara s'han agreujat més, segons denuncia la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). Denuncien que, sumat a l'error de previsió de l'antiga adreça i de la Direcció general, "s'ha d'afegir la pèssima gestió realitzada pel Gerent del centre com a responsable de RRHH demostrant la seva incapacitat per exercir les funcions que li corresponen".

Segons expliquen en un comunicat, "l'última ocurrència per maquillar la incompetència" de el Gerent i del Sotsdirector de Règim Interior substitut ha estat deixar als mòduls amb dos funcionaris interior (1 Cusi més 1 funcionari) en lloc de tres i assignar a dos en el búnker intermodular. D'aquesta forma, i segons denuncien des de CSIF, únicament poden limitar-se a "fer les obertures de cel·les i obrir el menjador, deixant de costat tasques com la vigilància activa, observació d'internat, registres, utilització de funcionaris PS en situacions de conflicte o no poder complir puntualment amb els horaris d'inici d'activitats o de sortida als tallers productius".

Per tant, consideren que aquesta reestructuració posa una vegada més de manifest que a més "del menyspreu d'aquests personatges cap al col·lectiu de vigilància", ja que els importa molt poc la seva seguretat i integritat física, també busquen "menyscabar els altres drets difícils de complir en aquestes circumstàncies com per exemple els descansos durant la jornada laboral".

A més, en el mateix comunicat mostren la seva preocupació per la "dualitat de criteris dins de la pròpia Adreça del centre" ja que aquesta reestructuració de personal s'ha fet en ple agost, "aprofitant les vacances d'un Director que sempre ha manifestat la seva preocupació per la falta de personal, i que és bastant sensible amb tots els aspectes relacionats amb la seguretat".

D'altra banda, des de CSIF es recrimina el secretisme amb què han dut a terme aquesta reestructuració, al no informar als sindicats perquè no poguessin mostrar la seva disconformitat fins que els fets ja estiguessin consumats, rebent a més "una resposta dèspota i prepotent" en manifestar que no tenen "l'obligació de fer-ho i mentint en dir que ja han informat a la Comissió de Seguiment (en l'última del 07/05/15 no es va dir gens i la propera serà a meitat de Setembre)".

És important tenir en compte que la Direcció general contempla que per a mòduls de capacitat com els de Puig dels Basses, la dotació mínima serà d'1 Cusi més 2 funcionaris, a més del funcionari compartit en el búnker intermodular. Per això, al nou canvi interposat pel Gerent, des de CSIF es van posar en contacte amb el Cap de Personal i el Sotsdirector de Règim Interior, i a pesar que els van informar que "es tracta d'una situació extraordinària i temporal", el sindicat considera que aquesta situació és "esperpèntica, perillosa i intolerable" i que no es pot permetre que "es posi en perill la integritat física ni psicològica de cap funcionari".

Finalment, en el comunicat dediquen un esment especial a el Sotsdirector de Règim Interior, qui "ja ha mostrat la seva falta d'empatia amb el personal durant part de la seva trajectòria professional, recompensada amb una plaça de CUE en el centre, presumptament usurpada als legítims aspirants". Així doncs, consideren que "no seria gens estranyo pensar que tant el Gerent com el Sotsdirector de Règim Interior han estat càrrecs de l'antiga Adreça, de la qual mantenen la seva forma d'actuar i els seus prejudicis contra el col·lectiu de funcionaris" i que a més "prenguessin decisions a l'esquena del Director i de la pròpia Direcció general".

Per tots aquests motius, des de CSIF recomanen a la plantilla que en cap moment "posi en perill la seva integritat física i que suspengui totes les funcions no prioritàries per al desenvolupament del servei i es limitin a fer simplement el que puguin, sense por a no complir amb els horaris regimentales". A més, asseguren que, en el cas que es donessin represàlies, els seus serveis jurídics ja estan assabentats per poder actuar en conseqüència i queden a disposició tant d'afiliats com no afiliats si fos necessari en una situació d'excepcionalitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH