Els nens exposats a una major contaminació atmosfèrica solen treure pitjors notes

|

Nens

Un treball de la Universitat de Texas en El Pas (UTEP), a Estats Units, ha detectat que els nens de 9 a 11 anys que estan exposats a una major contaminació de l'aire solen treure pitjors notes a l'escola, segons els resultats que publica la revista 'Population and Environment'.

En concret, els autors van analitzar les qualificacions i dades sociodemogràfiques d'1.895 nens de cambra i cinquè grau que vivien en El Pas, i van utilitzar dades d'un estudi d'avaluació ambiental per estimar els nivells de contaminació atmosfèrica a la qual estaven exposats els menors en funció d'on vivien, tenint en compte les emissions de dièsel.

D'aquesta manera, van veure que els nens de zones amb nivells elevats de contaminació causada pel motor d'automòbils, camions i autobusos tenien un rendiment acadèmic "significativament més baix", fins i tot quan es van tenir en compte altres factors que també influeixen en el rendiment escolar.

Una de les autores de l'estudi, la sociòloga i antropòloga Sara Grineski, reconeix que això pot deure's a diversos factors, ja que hi ha evidències científiques que suggereixen que podria deure's a un major risc de desenvolupar malalties associades a la contaminació, com l'asma o altres patologies respiratòries.

"La contaminació de l'aire fa que els nens tinguin més risc d'emmalaltir, la qual cosa afavoreix l'ausentismo i un menor rendiment a l'escola", ha reconegut aquesta experta.

L'altra hipòtesi, segons Grineski, apuntaria al fet que l'exposició crònica a determinats compostos tòxics en l'aire pot afectar de forma negativa al desenvolupament neurològic i del cervell. No obstant això, en l'estudi no es va analitzar si en aquests menors que treien pitjors notes s'observava a més algun d'aquests problemes de salut.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH