El Corte Inglés abordarà el canvi d'estatuts per donar entrada a accionistes externs

|

El Corte Inglés abordarà el canvi d'estatuts per donar entrada a accionistes externs

El Corte Inglés abordarà aquest diumenge la modificació dels seus estatuts socials amb la finalitat de donar entrada a accionistes externs, entre uns altres l'ex primer ministre de Qatar, Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani, un dels primers inversors del món a títol individual, que serà amo del 10% del gegant de la distribució.

La modificació dels estatuts és un dels punts de l'ordre del dia de la junta general ordinària que se celebrarà eldiumenge , la primera presidida per Dimas Gimeno, que va prendre les regnes del grup de grans magatzems després de la defunció del seu oncle Isidoro Alvarez.

Una junta que estarà marcada per la discrepància que alguns membres del consell en mostrar-se contraris a la històrica entrada del nou inversor. En concret, Corporació Ceslar, que agrupa les accions de la família Luis Areces i que compta amb 9% del capital total de la signatura de distribució, ja ha anunciat la seva intenció de votar en contra.

La família Areces Galán va denunciar fa unes setmanes en un comunicat que el préstec del grup de Qatar suposa una devaluació del valor intrínsec del grup. A més, considera que el grup devalua el seu patrimoni en vendre entre un 12,5% i un 15,5% a un preu molt per sota del valor de les ultimes estimacions sobre el grup, que s'ha taxat en els 10.000 milions d'euros.

Des de la companyia han justificat que el canvi d'estatus en considerar que els actuals estatuts són "antics" i que han d'adaptar-se a les noves reformes de la Llei de Societats de Capital.

L'objectiu de l'empresa, immersa en la nova etapa dirigida per Dimas Gimeno, és adaptar i adequar el text al moment empresarial actual.

L'EXPRIMER MINISTRE DE QATAR I CRISTINA ALVAREZ GUIL, NOVES MEMBRES

Després de l'operació, l'inversor de Qatar tindrà un seient en el consell d'administració d'El Corte Inglés, que passarà a estar format per 11 membres, després de l'entrada també de Cristina Álvarez Guil, una de les dues filles d'Isidoro Álvarez.

En l'actualitat, el màxim òrgan de govern del grup està compost per Dimas Gimeno Álvarez, president; Manuel Pizarro, adjunt a la presidència; Leopoldo de la Noguera; Juan Bell; Florencio Lasaga; Carlos Martínez; Cartera Mancor (representada per Paloma García); Corporació Ceslar (representada per Carlota Areces) i Marta Álvarez Guil, l'altra filla de l'anterior president.

En l'ordre del dia de l'assemblea figuren la ratificació de les transmissions efectuades de les accions en cartera, l'autorització per a l'adquisició derivativa d'accions pròpies i ratificació de les quals s'haguessin dut a terme durant els últims dotze mesos i la delegació en el consell d'administració de la facultat de dur a terme una o diverses emissions d'instruments de deute.

El gegant de la distribució abordarà a més en junta la ratificació, reelecció i nomenament de consellers i l'aprovació de la remuneració del consell d'administració, així com l'examen i aprovació dels comptes anuals de l'exercici 2014-2015.

L'ex primer ministre de Qatar entra en l'accionariat d'El Corte Inglés amb la compra d'un 10% del capital actualment en autocartera per 1.000 milions d'euros, la qual cosa suposa valorar el 100% del grup en 10.000 milions d'euros. La inversió s'ha realitzat a través d'un instrument convertible en accions en tres anys.

Amb aquest acord històric, l'inversor de Qatar entra en el grup amb vocació de permanència i recolzarà el desenvolupament estratègic de la signatura, que encara que està present a Portugal, té en l'expansió internacional una de les seves assignatures pendents.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH